Inspirată fiind de tatăl său la rându-i stomatolog, doctor Flavia Georgescu s-a îndreptat către această profesie, recunoscând că își amintește cu drag atât de colegi, cât și de emoțiile de dinainte de examene, precum și de senzația de relaxare de după acestea.
Aceasta consideră că dacă există o anumită înclinație către o ramură stomatologică, este chiar indicată supraspecializarea în direcția respectivă. Pe Dr. Georgescu a atras-o în mod deosebit protetica, odontoterapia, estetica dentară, mărturisind că a avut dintotdeauna o pasiune pentru stil și design. În calitate de coordonator de caz și de profesionist, doamna doctor subliniază că există constant ceva de învățat pentru a atinge scopul propus.
În final, doamna doctor spune că pentru viitor își dorește să poată profesa cu aceeași pasiune și dorință de autodepășire alături de o echipă minunată, să acumuleze cât mai multă experiențe și cunoștințe și, desigur, să se bucure de satisfacția de a vedea tot mai mulți pacienți zâmbind cu încredere.
1. Ce anume v-a atras la profesia de stomatolog? Ați avut vreun mentor/model pe care l-ați urmat?
Tata mi-a fost model, medic stomatolog fiind, mergeam de mică la el la cabinet. Instrumentele și materialele îmi stârneau curiozitatea. El mi-a deschis calea către această profesie.
2. Care sunt cele mai frumoase amintiri din perioada rezidențiatului?
Nu am urmat rezidențiat, aveam puține opțiuni de specializare în anul în care am terminat. Din perioada facultății îmi amintesc cu drag de colegi, de emoțiile dinainte de examen și senzația de relaxare de după. :))
3. Este mai bine pentru un stomatolog să se supraspecializeze într-un anumit domeniu de activitate? Explicați, vă rog.
Dacă are înclinație către o anumită specialitate din domeniul stomatologiei, este atras/ pasionat de o ramură anume cum ar fi chirurgia, endodonția, ortodonția etc., da, evident!
4. Aveți ca sfere de interes odontoterapia, protetica, cosmetica dentară, profilaxia, pedodonția și endodonția. Care este preferata dvs. și din ce motiv?
Începând să lucrez după facultate, am “gustat” din toate competențele, dar cel mai tare m-a atras protetica, odontoterapia, estetica dentară, de mică am avut o pasiune pentru stil, design. Acum se leagă cu ceea ce fac, o consider o formă de artă, de lucru fin și minuțios, iar rezultatul final poate fi life changing.
5. Cât de important este pentru un medic tânăr să participe la congrese, conferințe, seminarii pentru dezvoltarea sa profesională?
Studiul permanent în medicină este esențial, evoluția în acest domeniu este de neoprit, apar constant studii, tehnici noi, materiale noi. Atât medicii tineri cât și cei cu experiență au, din punctul meu de vedere, obligația de a ține pasul, de a fi conectați cu tot ce este nou. Consider că ai tot timpul ceva de învățat, de ascultat, de îmbunătățit.
6. De ce calități are nevoie un coordonator de caz? Considerați că ați reușit să le acumulați pe toate sau mai aveți de lucru la unele?
Un coordonator de caz trebuie să aibă abilitatea de a vizualiza încă de la prima consultație a pacientului rezultatul final și pașii care trebuie urmați pentru a ajunge acolo. Este esențial să cunoască echipa și abilitățile fiecăruia pentru a putea împărți sarcinile și a finaliza planul de tratament, într-un mod cât mai eficient și satisfăcător. Fiecare pacient este diferit, are nevoi diferite și așteptări diferite, iar fiecare caz are particularitățile lui. Așadar, consider că am constant ceva de învățat pentru atingerea scopului propus.
7. Cum puteți descrie un pacient mulțumit? Cum se comportă din punctul dvs. de vedere un pacient mulțumit?
Un pacient mulțumit este un pacient relaxat, încrezător și zâmbitor. 🙂
8. Este necesar ca medicul stomatolog să facă și educație medicală sau doar diagnostic și tratament?
Informarea în detaliu a pacientului asupra manoperelor ce urmează să fie efectuate, explicarea în detaliu a diagnosticului și a planului de tratament sunt esențiale, avem nevoie de educație medicală în acest sens.
9. Dacă ați putea schimba ceva în sistemul românesc de sănătate, care ar fi acel lucru?
Sunt multe de spus. Sistemul medical în România are nevoie de o strategie clară de organizare și dezvoltare. Ne lipsește infrastructura, avem deficiențe în finanțare. Sistemul de asigurare medicală este depășit de nevoile pacienților și ar trebui regândit.
10. Considerați că pandemia a influențat domeniul dvs. de activitate? Dacă da, în ce fel și cum v-ați adaptat?
La începutul pandemiei a fost dificil, însă am avut tot timpul un protocol de siguranță foarte strict astfel încât noile norme nu au produs schimbări majore în fluxul de lucru. Nici în ceea ce privește numărul sau atitudinea clienților nu am simțit schimbări negative, ei au continuat să vină cu încredere la noi.
11. Ce v-ar plăcea să realizați pe plan profesional în următorii 5 ani? Ce nu ați învățat încă și v-ați dori să învățați?
Îmi doresc să pot profesa cu aceeași pasiune și dorință de autodepășire alături de o echipă minunată, să acumulez tot mai multă experiență și cunoștințe în domeniu, să am imensa satisfacție văzând cât mai mulți pacienți zâmbind cu încredere.
12. Ce sfat ați putea oferi unui student la stomatologie?
Să aibă multă răbdare și să pună pasiune în ceea ce face.
Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.