Site icon MEDIjobs

Cum să-ți dezvolți abilitățile de scriere științifică pentru a publica în reviste de specialitate

scriere științifică

Pentru mulți, munca unui medic se rezumă doar la tratarea pacienților sau rezolvarea cazurilor urgente care apar zilnic în instituțiile medicale. Totuși, cunoștințele și experiența unui medic se numără printre cele mai valoroase resurse de care dispune industria. Sunt elementele care facilitează evoluția domeniului și care pot face loc inovațiilor sau descoperirilor diverse în materie de știință. Studiile de caz reprezintă, așadar, surse valoroase de informații, pe care cadrele medicale le pot utiliza pentru a revoluționa viitorul medical. 

Însă, există destul de puțini medici care publică articole de specialitate. Comunitatea academică are nevoie de oameni care știu să-și expună experiențele în scris și să aducă plus valoare cadrului științific. Publicarea unui articol într-o revistă de specialitate vine la pachet și cu numeroase distincții și aprecieri. Cariera ta se va bucura de un parcurs armonios, iar numele tău va avea o greutate în domeniu. Vei fi recunoscut/ă pentru contribuțiile tale și vei primi sponsorizări și fonduri pentru a-ți continua cercetările, ceea ce va crea premisele ideale dezvoltării profesionale. În plus, informațiile și explicațiile clare, certificate de un medic specialist oferă pacienților șansa de a căpăta o perspectivă mai detaliată asupra afecțiunilor cu care se confruntă. 

Citește și: Cum să-ți construiești o carieră internațională în calitate de medic?

Pe lângă cunoștințele tehnice, care reprezintă baza oricărei lucrări academice, vei avea nevoie și de o viziune artistică. Poate te întrebi ce legătură are arta cu un domeniu atât de exact cum este medicina. Ei bine, dacă nu știi cum să împachetezi informația în așa fel încât să fie relevantă și să stârnească interes, nu vei reuși niciodată. Regulile nu sunt deloc grele, dar vei avea nevoie de exercițiu pentru a putea obține rezultatele dorite. 

Cum începi o lucrare academică?

Începutul întotdeauna este greu, indiferent că este vorba de o lucrare academică sau una beletristică, tocmai pentru că el dă tonul firului logic. Însă, nu trebuie să-ți faci griji. Există câteva lucruri, pe care dacă le duci la îndeplinire, vei obține un articol foarte bine structurat și în același timp ușor de parcurs.

Iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te hotărăști să scrii un articol științific: 

Te-ar putea interesa și articolul despre: Cercetarea medicală: cât de apreciată este în România și cât este de importantă într-o societate dezvoltată?

Sfaturi utile de scriere pentru articolele de specialitate 

Te întrebi care sunt secretele care te vor ajuta să obții o lucrare complexă și apreciată de cei mai renumiți scriitori din domeniu? 

Iată câteva sfaturi de scriere care îți vor fi de folos în mod sigur: 

Citește și știrea despre cele Peste 85 de milioane de euro, alocate pentru rețeaua de medicină genomică și formarea specialiștilor

Concluzii 

Ca medic, să scrii un articol de specialitate vine ca o nouă șansă de evoluție profesională. Este un exercițiu numai bun, care te va ajuta să dobândești o gândire critică și să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare și argumentare. De asemenea, o lucrare scrisă bine vine la pachet cu numeroase aprecieri și chiar distincții din partea comunității academice. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi o atenție deosebită regulilor de scriere, dar și felului în care alegi să livrezi informația. E recomandat să te documentezi cu atenție înainte și să respecți regulile de scriere. 

Alege să aduci plus valoare comunității academice cu lucrări complexe și informații relevante!

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version