Site icon MEDIjobs

Cum să stai departe de telefon în vacanță?

vacanță

Sezonul estival este destinat în general vacanțelor și momentelor de relaxare. E perioada perfectă în care poți uita de ritmul agitat de la muncă și te poți bucura de timp prețios alături de familie sau prieteni. Totuși, oricât de simplu ar părea în teorie, planificarea unei vacanțe devine o muncă dificilă. Telefonul, dar și celelalte dispozitive digitale reprezintă principalii factori care distrag atenția și creează probleme în ceea ce privește gestionarea timpului liber. Conform unui studiu realizat de Global Media Intelligence în anul 2020 românii petrec peste șapte ore pe zi în fața ecranelor. Lucrurile devin și mai complicate în cazul medicilor, care dispun de un program solicitant. Pentru ei, scopul numărul unu este să ofere pacienților bolnavi tratamente personalizate, care să faciliteze procesul de vindecare.

Pe lângă responsabilitatea imensă care se află pe umerii unui medic există și multă încărcătură emoțională. De cele mai multe ori, devine extrem de greu să te detașezi de cazurile cu povești impresionante de viață în spate. Tocmai de aceea, simți nevoia de a verifica în mod constant telefonul chiar și în vacanță pentru a te asigura că totul este în regulă. Însă, o asemenea atitudine nu va face altceva decât să îți creeze stări de oboseală, stres și anxietate. Vacanța ar trebui să fie despre liniște, detașare și meditație, nicidecum despre sarcini care trebuie rezolvate la locul de muncă.

Top 5 sfaturi care te vor ajuta să stai departe de telefon

Chiar dacă poate părea greu de crezut, există câteva lucruri care te vor ajuta să uiți de grija telefonului în timpul vacanței:

1. Organizarea este elementul cheie – Implică-te în alegerea destinației de vacanță și discută pe larg cu membrii familie despre ceea ce vă doriți de la o asemenea călătorie. Vreți să petreceți timpul într-un resort de lux în care să vă relaxați sau să vizitați cât mai multe locuri interesante? Înainte de a pleca trasează câteva obiective principale și încearcă să le bifezi până la întoarcere.

2. Adoptă un program strict înainte de a pleca în vacanță – A renunța la telefon pentru câteva zile nu este deloc o sarcină ușoară. Tocmai de aceea, ar trebui să îți obișnuiești programul în așa fel încât în timpul vacanței să nu resimți nevoia de a-ți deschide telefonul din cinci în cinci minute. Primul pas este să renunți la obiceiul de a-ți începe dimineața cu verificarea telefonului. De asemenea, e important să folosești aplicații care să te ajute să limitezi timpul petrecut pe telefon. Setează un maxim de două ore pe zi. Astfel, în vacanță va fi floare la ureche să lași telefonul în geantă și să te bucuri așa cum se cuvine de peisajele superbe.

Citește și: Carieră sau viața personală? Sau, cum să le împaci pe amândouă

3. Șterge toate aplicațiile de pe telefon – Una dintre cele mai eficiente metode când vine vorba de gestionarea timpului petrecut pe telefon este să dezinstalezi toate aplicațiile de social media. Tendința majorității este de a-și expune în mediul online fiecare aspect al vieții. Așadar, perioada alocată vacanței este petrecută de mulți pe Facebook, Instagram sau TikTok. Însă, nimic nu se compară cu farmecul momentelor trăite din plin.

4. Renunță la smartphone – Ce-ar fi dacă ai avea un telefon clasic, fără internet, pe care să primești doar apelurile urgente? E o variantă mult mai bună în cazul în care primești zilnic sute de notificări, mail-uri și apeluri din partea colegilor de la muncă. Pentru realizarea pozelor poți utiliza un aparat profesional, care poate surprinde inedit fiecare detaliu.

5. Fă o listă cu lucrurile pe care vrei să le încerci în vacanță – Ai cumpărat de ceva timp o carte pe care nu ai avut timp să o citești? Vrei să încerci hobby-uri noi? Acum e momentul să le faci pe toate. Profită de toate avantajele pe care ți le oferă vacanța. Dacă ai ales un loc exotic, nu ezita să încerci scuba diving sau snorkeling. Lasă telefonul deoparte și bucură-te de plajele cu nisip fin și restaurantele cu specific de la malul mării.

Te-ar putea interesa și: Parenting pentru medici. Cum să rezolvi provocările de a fi medic și părinte

Cât de mult contează locul de muncă?

Sfaturile de mai sus te vor ajuta mai mult ca sigur să te bucuri de o vacanță reușită. Însă, de cele mai multe ori, majoritatea angajaților resimt stări constante de stres, tocmai din cauza caracteristicilor locului de muncă. Un job ales pe repede-înainte în domeniul medical te poate destabiliza din punct de vedere emoțional. Tocmai de aceea, vacanțele nu vor deveni prilejuri de bucurie. Ba din contră. Fiecare zi va fi un adevărat haos, tocmai din cauza presiunii venite din partea angajatorilor.

Însă, nu trebuie să îți faci griji. Platforma de recrutare MEDIjobs ți-a pregătit cele mai bune oferte de muncă, filtrate în funcție de profilul tău. În mai puțin de două minute îți poți crea gratuit un cont și poți lua legătura direct cu viitorii angajatori. Astfel, ai garanția unui job sigur, care să îți ofere oportunități constante de evoluție.

În plus, perioada alocată concediului va arăta altfel:

·   Ți se va părea mult mai ușor să renunți la telefon, tocmai datorită atmosferei plăcute care gravitează în jurul echipei. Atât angajatorii, cât și colegii nu te vor asalta cu telefoane sau mesaje insistente. Astfel, îți va fi foarte ușor să te detașezi de responsabilitățile și grijile de la locul de muncă.

·   Stabilirea duratei aferente concediului nu va mai reprezenta o problemă greu de gestionat. Nu va mai trebui să amâni vacanța mult dorită doar pentru că managerul are alte lucruri de făcut. La MEDIjobs vei găsi mai mult ca sigur jobul ideal, care îți va oferi șansa de a îmbina utilul cu plăcutul.

·   La finalul vacanței te vei întoarce cu drag la muncă.  

Citește și: 9 obiceiuri simple care te vor face mai fericit la job – și nu numai!

Concluzii

Vacanța devine una dintre cele mai eficiente metode prin care îți poți reîncărca bateriile. În domeniul medical, ritmul de realizare a activităților este unul alert, iar responsabilitățile te pot copleși. Tocmai de aceea, un concediu de cel puțin câteva zile devine o recompensă binemeritată. Totuși, oricât de mare a fi tentația, încearcă să limitezi timpul petrecut pe telefon. Stabilește obiectivele vacanței și bucură-te la maximum de fiecare experiență. De asemenea, nu uita cât de important este să îți alegi cu atenție locul de muncă. Un colectiv orientat exclusiv către cerințele și nevoile tale îți va oferi mai mult ca sigur șansa de a elimina stările constante de oboseală sau epuizare.

Renunță la telefonul mobil și bucură-te de vacanța mult dorită!

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version