Site icon MEDIjobs

Cum procedezi atunci cand trebuie sa tratezi un membru al familiei?

medic

Emotii exista pentru noi toti, insa, in medicina, stim cat de importanta este pastrarea gandirii rationale pe parcursul interventiilor medicale. Atasamentul fata de pacient si lucrurile comune pe care le descoperi la el te pot face de multe ori sa fii empatic cu acesta. Insa, ce se intampla cand pacientul pe care trebuie sa il tratezi este chiar un membru al familiei tale? Ramai stapan pe situatie sau te simti lipsit de putere? Esti implicat 100% si realizezi chiar tu interventiile chirurgicale sau desemnezi un alt medic sa se ocupe de caz?

Inainte de a raspunde la aceste intrebari, noi iti oferim o serie de argumente pro si contra cu privire la acest subiect:

Argumentele pro ingrijirii de catre medic al unui membru al familiei sale:

Argumentele contra ingrijirii de catre medic al unui membru al familiei:

Tinand cont de aceste argumente, te poti incadra fie in categoria medicilor care au taria de a-i trata pe cei apropiati si care au incredere ca sunt cei mai in masura sa rezolve astfel de cazuri, fie in categoria celor care sustin ca actul medical poate fi influentat in astfel de cazuri. Din acest motiv, noi iti propunem o situatie pentru dezbatere:

Imagineaza-ti ca fiul tau are nevoie urgenta de o interventie chirurgicala. Acesta se prezinta la spital cu dureri in partea dreapta a corpului, semnaland toate simptomele unei inflamari a apendicelui. La acea ora, in spital, ceilalti medici sunt fie in alte interventii chirurgicale, fie in consultatii, cu exceptia colegului tau care abia a debutat in domeniul medical.

Printre primele lucruri pe care le inveti atunci cand profesezi ca medic este sa mentii o relatie doctor-pacient rationala, ferita de emotiile care ar putea sa influenteze judecata medicala. Asa ca, pe baza acestui scenariu, te invitam sa te gandesti si sa ne raspunzi la urmatoarele intrebari:

Cum procedezi in acest caz? Ramai stapan pe situatie sau te simti lipsit de putere? Ramai implicat 100% si realizezi chiar tu interventia chirurgicala sau il desemnezi pe medicul debutant sa se ocupe de caz?

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version