Site icon MEDIjobs

Ce urmăresc cu adevărat angajatorii să identifice la interviul de recrutare

ce-urmaresc-angajatorii-la-interviul-de-recrutare

Drumul către jobul mult dorit este de cele mai multe ori presărat cu diferite evaluări realizate de angajatori, cu scopul de a identifica cât mai corect existența sau inexistența unor calități în rândul candidaților. Angajatorii sau specialiștii în Resurse Umane analizează diverse caracteristici, în funcție de nevoile companiei, iar candidații trebuie să se asigure că modul în care se prezintă, de la CV și până la interviul față în față, subliniază punctele lor forte.

Deci, ce anume caută angajatorii din domeniul medical când fac recrutarea? În continuare, MEDIjobs îți prezintă 5 lucruri pe care angajatorii urmăresc să le identifice în rândul candidaților potriviți.

5 lucruri pe care angajatorii din domeniul medical le urmăresc cu adevărat la candidați

1. Integritatea profesională

Integritatea profesională este o calitate ideală în orice mediu de lucru, însă în cazul spitalelor și al cabinetelor medicale, aceasta este îndreptată în două direcții: către colegi și către pacienți.

În ambele cazuri, trebuie să dai dovadă de devotament față de locul de muncă și corectitudine față de oamenii cu care interacționezi. Mai mult, un angajator din domeniul medical urmărește întotdeauna ca personalul să se identifice cu compania și să prețuiască munca pe care o face.

Cum îți poți evidenția această calitate? Vorbește despre motivația pe care ai avut-o în momentul în care ai ales o carieră în domeniul medical. Astfel, vei demonstra că principiile și valorile pe care le ai asupra vieții îți sunt atuu-uri pentru dezvoltarea unei cariere armonioase în domeniul medical, fie ca medic specialist, medic rezident, medic primar, asistent medical, farmacist, asistent farmacist sau altă titulatură pe placul tău.

Citește și: Ce SĂ FACI și ce SĂ NU FACI, în timpul interviului de recrutare

2. Dorința de a te perfecționa în mod continuu

Cu cât dai dovadă de o dorință nestăvilită de cunoaștere, cu atât angajatorul medical va dori să te atragă în echipa sa. Nimeni nu dorește să recruteze un medic care se consideră atotștiutor și pe care progresul tehnologic îl va depăși într-o scurtă perioadă de timp, doar pentru că nu este dispus să se mențină la curent cu inovațiile din domeniul medical.

Cum îți poti evidenția această calitate? Precizează cât de important este pentru tine să vii cu soluții de tratament personalizate pentru pacienții tăi și cum nu poți oferi acest lucru fără o bună și continuă pregătire. Un medic încrezător în pregătirea lui va transmite același lucru și pacienților săi.

3. Abilitățile de comunicare

Comunicarea eficientă stă la bazele unor pacienți fericiți și fideli pentru că este un factor critic în dezvoltarea relațiilor interumane. Este probabil cea mai importantă calitate cu ajutorul căreia poți convinge un angajator. Abilitățile de comunicare te pot ajuta să transmiți mesajele corect, să te faci plăcut cu ușurință și să coordonezi persoane din echipă pentru atingerea obiectivelor.

Cum îți poți evidenția această calitate? Explică cât de important este pentru tine ca un specialist medical să știe să comunice eficient cu pacienții și cu colegii din echipă. Dacă simți că este o zona în care te-ai putea perfecționa, menționează că te interesează să faci un curs în acest sens. Deschiderea pe care o vei afișa va fi un mare plus în fața altor candidați.

Te-ar putea interesa și: Cum putem rata oamenii buni din piața muncii

4. Gradul înalt de flexibilitate

Schimbarea unui loc de muncă sau angajarea într-un nou mediu, necunoscut la început, poate avea efecte negative asupra performanței și a randamentului. Mai ales că primele 3 luni de integrare presupun un mare efort din partea echipei care te inițiază pe post și care va suporta o parte din activitățile tale până când le vei putea prelua integral. De aceea, angajatorii prețuiesc personalul medical cu grad mare de adaptabilitate.

Cum îți poți evidenția această calitate? Oferă exemplu de o situație în care compania cu care ai lucrat s-a relocat și cum ai reușit să dai randament în acea perioadă sau chiar să fii unul din pilonii de rezistență în acel proces.

5. Rigoarea profesională

Rigoarea la locul de muncă denotă o bună organizare. Nimeni nu își dorește să angajeze un om care să perturbe mediul de lucru. Colegii și pacienții vor admira un medic disciplinat, riguros, care respectă protocolul de lucru, este ordonat și punctual. Un astfel de specialist medical va fi dat exemplu în fața echipei.

Cum îți poți evidenția aceasta calitate? Oferă exemple prin care să reiasă că ești o persoană ordonată, acasă și la locul de muncă. În plus, fă tot posibilul să nu întârzii la interviul de angajare!

Aceste 5 atribute de mai sus au menirea să traseze în linii mari profilul tău de candidat. Procesele de recrutare desfășurate de angajatorii medicali vor urmări întotdeauna ca personalitatea unui viitor angajat să se înscrie într-un tipar predefinit, cu o foarte mică marjă de eroare. În curând, pe MEDIjobs vei putea să îți realizezi singur profilul și să îți analizezi punctele forte prin completarea Testului de Personalitate.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version