Ministerul Sănătății a lansat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 134/2019 privind reorganizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, precum şi pentru modificarea unor acte normative, prin reorganizarea și desființarea Agenției Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).
Ce se va schimba
Principala modificare va fi în cazul numelui. Astfel, „Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale” se înlocuiește în conținutul tuturor actelor oficiale cu ”Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România”, respectiv acronimul ”ANMDM” va fi ”ANMDMR”.
De asemenea, se propune corectarea și completarea unor prevederi ale Legii, cum ar fi completarea domeniului de activitate, cu activitățile privind autorizarea investigațiilor clinice pentru dispozitive medicale, evaluarea performanței pentru dispozitive medicale de diagnostic in vitro, autorizarea studiilor clinice pentru medicamentele de uz uman și monitorizarea siguranței medicamentelor de uz uman prin activitatea de farmacovigilență, precum și clarificarea unor aspecte privind structura organizatorică.
Proiectul prevede și schimbarea politicii salariale a personalului ANMDMR. Astfel, se vor oferi beneficii salariale pentru a motiva angajații. „Având în vedere gradul tot mai mare de încărcare a angajaților și mai ales creșterea complexității activităților pe fondul responsabilităților naționale și în rețeaua europeană, precum și necesitatea de implicare a experților în activități și proiecte la nivel european și mondial, este necesară o măsură de motivare și recompensare a specialiștilor care se implică în activități complexe și cu grad crescut de dificultate”.
Consiliul ştiinţific al ANMDMR va fi alcătuit din:
- preşedintele ANMDMR, vicepreşedinţii ANMDMR şi 2 reprezentanţi ai ANMDMR ;
- un reprezentant al facultăţilor de medicină, la propunerea Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România;
- un reprezentant al facultăţilor de farmacie, la propunerea Asociației Decanilor Facultăților de Farmacie din România;
- un reprezentant propus de Asociația Alianța Universitară G6 – UMF;
- un reprezentant al Ministerului Sănătăţii;
- un reprezentant al Colegiului Farmaciştilor din România;
- un reprezentant al Colegiului Medicilor din România;
- un reprezentant al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management și Perfecţionare în Domeniul Sanitar.
Te-ar putea interesa și: Ministrul Sănătății a adoptat noile măsuri pentru asigurarea disponibilității medicamentelor
„Elaborarea actului normativ rezultă din necesitatea aplicării corecte a dispozițiilor Legii nr. 134/2019, prin completarea și clarificarea unor aspecte apărute în aplicarea acestui act normativ privind domeniul de activitate, structura organizatorică și componența ANMDMR, în acord cu priorităţile Guvernului de reformă în administraţia publică și ținând cont de obiectivele specifice stabilite pentru domeniul sănătate prin Programul de guvernare 2021-2024, care vizează creșterea capacității administrative și a rolului ANMDMR de autoritate națională de referință în domeniul medicamentelor de uz uman, al evaluării tehnologiilor medicale, al dispozitivelor medicale și în domeniul studiilor clinice”, se precizează în expunerea de motive.
Ești farmacist și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.