Site icon MEDIjobs

Un nou spital de pneumofiziologie va fi construit în județul Covasna

spital

Consiliul Judeţean Covasna a adoptat ultimele documente necesare începerii proiectului. În acest sens, Compania Naţională de Investiţii va oferi aproximativ 5 milioane de euro pentru noua unitate medicală modernă care va fi construită în Sf. Gheorghe. 

Potrivit declarației preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, noul spital de pneumologie din municipiul Sfântu Gheorghe va fi construit cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi ar putea fi finalizat în 28 de luni de la semnarea contractului, adică ar putea fi gata în anul 2023.

„Am iniţiat, acum doi ani de zile, construirea unui spital nou de boli pneumologice în incinta Spitalului Judeţean Covasna. Precum se ştie, acum există două clădiri separate în care îşi desfăşoară activitatea, una în centrul oraşului şi una într-un spaţiu neadecvat, în incinta spitalului. Spaţiile sunt neadecvate, clădirile sunt neadecvate, sunt monumente istorice categoria A şi nu sunt condiţii de secolul 21 pentru a trata aceste boli”.

Citește și: Trei spitale din România vor beneficia de îmbunătățiri prin fonduri europene

„Între timp am realizat şi Studiul de fezabilitate, după aceea proiectul nostru a fost avizat de către comisia tehnico-economică din cadrul Consiliului Judeţean Covasna şi acum am predat aceste documentaţii la Compania Naţională de Investiţii de pe lângă Guvernul României, iar acolo nu numai că am predat şi am înregistrat, ci am trecut şi de etapele 1 şi 2 (…) Investiţia se ridică la suma de 25 de milioane de lei (…) şi preconizăm că în 28 de luni putem construi această clădire, desigur după ce vom încheia un contract de finanţare cu Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii”, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

În plus, spitalul din Sf. Gheorghe va avea şi o policlinică pentru asistenţa medicală ambulatorie.

Citește și: Țările europene lucrează la teste care identifică noile tulpini de coronavirus

Având în vedere că, potrivit declarațiilor, spitalul se afla într-o stare „deplorabilă”, acest proiect are „obiectivul general şi principal îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii, diagnosticării şi tratarea pacienţilor care suferă de boli respiratorii acute şi cronice, în regim ambulatoriu, iar când acest lucru nu este posibil, tratamentul de lungă durată prin internare la secţiile cu paturi având un grad de dotare modernă şi confortabilă”.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version