Site icon MEDIjobs

Student la medicină – strategii de învățare în funcție de personalitate 

student medicină

Anul academic a început de mult, iar sesiunea de examene mai are puțin și bate la ușă. Să fii student la medicină nu-i deloc ușor, mai ales când trebuie să gestionezi un flux constant de informații și termeni de specialitate. La toate se adaugă și stresul aferent activităților practice și participării la diverse intervenții medicale. 

Dacă vrei să acumulezi cu ușurință tot ce înveți la facultate, există o metodă facilă. S-a demonstrat în nenumărate rânduri că tipul de personalitate ar putea avea un impact semnificativ asupra procesului de învățare. Au fost conduse mai multe studii care au adus în atenția specialiștilor necesitatea adaptării stilului de învățare la trăsăturile de personalitate ale studentului. Așadar, dacă vrei să obții un punctaj maxim la examene și în același timp să gestionezi mai bine anxietatea specifică perioadei, e timpul pentru un test de personalitate. 

Nu ești curios/ă să afli care sunt cele mai indicate strategii de învățare pentru felul tău de a fi? Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi pentru a-ți ușura munca de student. Cu strategiile corespunzătoare, nopțile nedormite și starea constantă de epuizare psihică nu îți vor mai cauza probleme.

Student la medicină – cum știi ce fel de personalitate ai?

Fiecare persoană este unică – ceea ce înseamnă că adoptă stiluri de învățare diferite. Unora le place să asculte muzică în timp ce studiază, iar altora să se plimbe în aer liber. E perfect normal ca ceea ce funcționează pentru un student să fie total greșit pentru altul.

Însă, de unde știi sigur ceea ce ți se potrivește? 

Află cum este Viața de student la Medicină: 10 lucruri pe care merită (și ai vrea) să le știi dinainte, ca să îți fie mai ușor

Cele mai recomandate teste de personalitate 

Nu există o rețetă standard în ceea ce privește definirea cu exactitate a personalității. Însă, iată care sunt unele dintre cele mai populare teste de personalitate pe care le poți încerca dacă ești student la Facultatea de medicină:

În mod evident, eficiența testelor de personalitate rămâne sub semnul întrebării. În unele cazuri, nu pot oferi randament 100%, dar te pot ajuta să-ți conturezi în mod specific felul de a fi. 

Iată aici Top 7 resurse online și offline pentru studenții la medicină

Ce stil de învățare ar trebui să abordezi în funcție de personalitate?

Dacă ai efectuat unul dintre testele menționate mai sus și ai dobândit o perspectivă amănunțită asupra personalității tale, e timpul să treci la pasul următor – studiatul. Ca proaspăt student la medicină, prima sesiune te poate marca semnificativ. Nu știi de unde și cum să începi, dar nici care sunt cele mai bune strategii pentru tine. 

Nu-ți face griji – soluții sunt destule – iată doar câteva dintre ele:

Te-ar putea interesa și articolul De la teorie la practică… medicală: Cât de mult îi ajută facultatea pe studenți pentru o carieră în medicină?

Concluzie 

Să fii student la Facultatea de medicină nu-i deloc o misiune ușoară. Pe lângă presiunea de a-ți perfecționa abilitățile, sesiunea de examene se apropie cu pași repezi. La mijloc e vorba de multă informație și termeni dificili de specialitate, ceea ce poate ridica probleme chiar și celor mai buni. 

Poate că a venit momentul să nu mai înveți după ureche, ci să aplici strategii testate care să-ți asigure succesul la examene. Există multe variante pe care le poți avea în vedere – totul este influențat de personalitatea care te definește. Tot ce trebuie să faci este să-ți analizezi comportamentul și să efectuezi mai multe teste online, dacă vrei să obții rezultate precise. 

Nu vrei să mai duci grija examenelor grele din sesiune? Aplică strategiile de mai sus și bucură-te de reușite!

Ești specialist medical și vrei să fii la curent cu ofertele de muncă? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version