Site icon MEDIjobs

Piața clinicilor private, la un maxim istoric în pandemie

clinici private

Piața serviciilor medicale private din România a cunoscut un maxim istoric în anul pandemiei. Este concluzia unei analize realizate de KeysFin.

Potrivit sursei citate, cifra de afaceri a pieței destinate serviciilor medicale private din țara noastră a crescut cu 18% față de anul 2018 și a fost cu aproape 330% peste valoarea din 2010. Cifra de afaceri în 2019 a fost de aproximativ 14 miliarde de lei. 

Pentru 2020, specialiștii KeysFin estimează apropierea de pragul de 15 miliarde de lei, pe fondul procesului de testare și al cererii crescute de servicii din privat în contextul direcționării eforturilor din spitalele publice către tratarea pacienților COVID 19”, se arată într-o informare a KeysFin.

Citește și Clinicile sociale din România: ce impact au consultațiile și operațiile pro bono?

Totodată, rezultatul net al furnizorilor de servicii medicale private a crescut cu mai mult de un sfert (cu 30%) față de 2018. De asemenea, rezultatul net a fost de aproape 37 de ori mai mare decât acum 10 ani. În 2019, rezultatul net (profit minus pierdere netă) a fost de 2,6 miliarde de lei. 

Motivul? Pacienții au căutat în spitalele private servicii medicale de calitate, aparatură performantă și condiții bune ale cabinetelor de consultații, tratament și proceduri. 

Românii pun mai mult preț pe sănătatea lor, dovadă fiind cifrele în creștere înregistrate de operatorii medicali privați, iar acest trend ascendent va continua pe termen lung, astfel că, putem spune cu siguranță că profesionalismul și investițiile în medicină vin la pachet cu business-uri sustenabile. Într-un context în care tehnologia, telemedicina sau inteligența artificială joacă un rol din ce în ce mai important în ceea ce se definește a fi new healthcare și având în vedere avantajul competitiv al României prin existența know-how-ului atât în software cât și medicină, apare acum oportunitatea ca România să-și reclădească infrastructura sanitară“, a explicat Roxana Popescu, managing director KeysFin.

Citește și STUDIU: Numărul românilor care merg în spitalele private crește. Care sunt motivele?

Pentru că tot mai mulți pacienți aleg clinici private, a crescut și numărul companiilor de servicii medicale: cu 10% față de 2018, în 2019 a ajuns la 21.3 mii. În 2020, procentul este estimat la un plus de 6%, adică până la 22,5 mii de companii. 

Angajezi specialiști medicali? Înregistrează-ți compania aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Exit mobile version