Site icon MEDIjobs

Ministerul Sănătății se reorganizează: mai multe posturi aprobate și noi direcții înființate

ministerul sanatatii

Ministerul Sănătății trece printr-un proces de reorganizare și va înființa mai multe noi structuri în cadrul instituției și va fi suplimentat numărul de posturi. Asta se arată într-un proiect pus în transparență decizională pe site-ul oficial al Ministerului. 

Potrivit notei de fundamentare, în prezent, Ministerul Sănătății funcționează cu un număr maxim de 384 de posturi, exclusiv demnitari și funcțiile aferente cabinetului ministrului. Însă, odată cu toate modificările adoptate prin ordonanțele de urgență ale Guvernului, au fost stabilite mai multe atribuții ce revin tot Ministerului Sănătății. Printre aceste atribuții se numără și cele cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR). Modificările sunt necesare, este subliniat în document, mai ales deoarece în cadrul Ministerului, nu există nicio structură cu atribuții incluse în PNRR. 

Astfel, numărul de posturi va fi suplimentat de la 384, la 429 (exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului), se arată în proiect. 

Citește și Cum ar putea fi afectați pacienții medicilor de familie după ridicarea restricțiilor covid

Noi structuri vor fi înființate în Ministerul Sănătății

Pe lângă acestea, în sursa citată mai este menționată înființarea Direcției de Politici de Resurse Umane în Sănătate. Această nouă unitate va „gestiona atribuțiile referitoare la resursele umane în sănătate și pregătirea profesională”. De asemenea, structura va prelua atribuțiile din cadrul direcției generale de resurse umane (care se desființează), inclusiv politicile salariale. Tot aici va funcționa un serviciu care se ocupă de tot ce înseamnă perfecționarea în sănătate și recunoașterea profesională în domeniul sanitar. 

Cea de-a doua instituție ce va fi înființată în cadrul Ministerului Sănătății este Direcția Juridică, ce cuprinde și serviciul de avizare a actelor normative, serviciul contencios administrativ și compartimentul guvernanță corporativă. 

Te-ar putea interesa și CNAS: Refugiații din Ucraina pot beneficia de aceleași servicii medicale ca asigurații români

Celelalte structuri ce vor fi înființate (sau reorganizate) sunt: 

„Prin acest demers, se urmărește optimizarea proceselor manageriale ale Ministerului Sănătății, condiție esențială în vederea realizării obiectivelor și scopului acestuia, astfel încât să poată fi asigurată îndeplinirea funcțiilor și atribuțiilor acestuia în condiții optime”, mai este explicat în nota de fundamentare. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version