Ministerul Sănătății a început deja pregătirile pentru revenirea la normalitate în ceea ce privește activitatea din spitale. Dacă situația epidemiologică va fi una sub control, revenirea ar putea avea loc chiar în cursul acestei veri.
Ioana Mihăilă, noul ministru de la Sănătate, a declarat într-o conferință de presă susținută la începutul acestei săptămâni, că instituția pe care o conduce este în curs de a constitui un grup de lucru.
Citește și Politicienii vor ca toate spitalele să fie administrate de Ministerul Sănătății
„Voi colabora cu grupul de lucru al Guvernului privind măsurile de relaxare, iar acest grup de lucru va avea două obiective: primul – măsurile de relaxare care vor începe dacă situaţia pandemiei ne permite, de la 1 iunie, a declarat Ioana Mihăilă.
Potrivit ministrului, al doilea obiectiv pe care îl va avea grupul de lucru pe agendă este chiar „reintrarea în normal a spitalelor, ambulatoriilor şi cabinetelor medicilor de familie”.
Întrebată câți pacienți mai sunt acum în TIR-urile ATI și dacă va decide să le scoată din circuit la un moment dat, Ioana Mihăilă a precizat că nu cunoaște cifra celor internați în aceste unități. Totodată, aceasta a dat de înțeles că le va scoate din circuit atunci când spitalele vor reveni programul și activitatea de dinaintea pandemiei.
Ce înseamnă revenirea la normal?
„Ca program de lucru, ca număr de pacienţi consultaţi, aşa încât şi pacienţii non-COVID să înceapă să aibă un acces mai bun la servicii de sănătate”, a mai punctat ministrul.
În privința paturilor de la Terapie Intensivă, stăm mai bine decât în săptămânile trecute. La nivel național, sunt 247 de locuri libere la ATI, la nivel național. Capitala are 55 de paturi libere.
„Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea și îl verificăm împreună cu numărul de paturi, din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informații legate de raportările de ieri de la ora 17 și ele au fost concordante. Cele două surse de informații au fost: Centrul de comandă de la Ministerul Sănătății și CNCCI, cei care ajută la transferul pacienților între unitățile sanitare”, a mai adăugat Mihăilă.
Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.