Sistemul medical din România ar urma să fie digitalizat cu ajutorul fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre proiecte în valoare totală de 100 milioane de euro (aproximativ 500 milioane de lei) din PNRR.
Anunțul vine chiar de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a precizat , printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că în total 94 de cereri de finanțare au fost aprobate pentru digitalizarea unor instituții „cruciale” din sistemul central de sănătate publică, inclusiv pentru Ministerul Sănătății.
„Transformarea digitală a sistemului de sănătate din România urmează o strategie foarte clară, elaborată împreună cu experți și specialiști din cadrul OMS. Este util să învățăm din experiența celor care au transformat, cu succes, sisteme de sănătate publică din Uniunea Europeană prin digitalizare”, a scris ministrul Sănătății pe pagina sa de Facebook.
Astfel, Alexandru Rafila anunță că „dosarul cu șină devine istorie”, iar instituțiile vizate de proiectele de digitalizare sunt următoarele:
- 41 de Direcții de Sănătate Publică
- 37 de Servicii de Ambulanță
- 5 Institute de Medicină Legală
- Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România
- Agenția Națională de Transplant
- Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog
- Institutul Național de Sănătate Publică
- Institutul Național de Transfuzie Sanguină
- Oficiul Central de Stocare pentru Situații Speciale
- Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice
- Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate
- Institutul Național de Medicină Sportivă
- Ministerul Sănătății.
La rândul lui, Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat că „barierele birocratice nu există atunci când vrei să faci”.
„Sistemul de sănătate din România va fi transformat total, inclusiv prin digitalizare”, promite și Rogobete.
În paralel, Ministerul a anunțat o altă investiție majoră, care vizează dotarea unităților medicale cu aparatură pentru diagnosticarea afecțiunilor oncologice. Potrivit instituției, în această primăvară, un număr de 48 de unități sanitare din toată țara primesc 237 de echipamente medicale noi pentru asigurarea procedurilor de screening de cancer. Programul național este finanțat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Banca Mondială.
Angajezi specialiști medicali? Înregistrează-ți compania aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.
Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din Români
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.