Site icon MEDIjobs

Medicii români au continuat să emigreze, după măririle de salariu, chiar și în pandemie

medicii români

În anul 2020, primul an de pandemie, 2.173 de medici și farmacisti români au plecat din țară, o medie de 5,95 de medici pe zi, ceea ce înseamnă aproape un medic la fiecare 4 ore, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății pentru Hotnews.ro.

Chiar dacă în 2018 salariile medicilor au crescut substanțial, exodul medicilor a continuat, în 2019 media a fost de 8,2 medici pe zi, iar în 2020, primul an al pandemiei, înregistrându-se o medie de 6 medici pe zi.

În România sunt aproximativ 63.000 de medici în total, arată cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică, publicate în anul 2020.

Județele din care au plecat cei mai mulți medici

Citește și: Ghid 2021: Pașii de înscriere pentru a doua specialitate. Acte necesare pentru dosar

Câți medici au plecat până acum din țară

Medicii români au dreptul să profeseze în afara țării prin prezentarea unor Certificate de Conformitate, eliberate de Direcțiile de Sănătate Publică, instituții aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Potrivit Colegiul Medicilor, numărul total al Certificatelor Profesionale Curente emise la nivel național, cu scopul de a exercita profesia în afara României, au fost:

La aceste numere se adaugă și medicii stomatologi și farmaciștii români care au ales să plece în altă țară pentru a profesa.

Situația exodului medicilor pe județe, în anii 2019-2020:

Te-ar putea interesa și: Cum evaluezi o ofertă de muncă

Te-ar putea interesa și: Tu citești contractul de muncă? Iată ce clauze contractuale să urmărești cu atenție

Ești specialist medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version