Site icon MEDIjobs

INTERVIU | Dr. Diana Cucu, medic specialist chirurgie generală: Fiecare pacient necesită atenție maximă și implicare din partea unui chirurg

Dr. Diana Cucu

Doamna doctor Diana Cucu este medic specialist în chirurgie generală cu o pasiune profundă pentru medicină, o carieră pe care și-a dorit-o încă din copilărie. De-a lungul anilor, și-a construit expertiza în chirurgia generală și a obținut un atestat în laparoscopie avansată, ceea ce îi permite să abordeze cazuri complexe cu tehnici minim invazive.

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă doamna doctor Diana Cucu în domeniul chirurgiei este diversitatea cazurilor și necesitatea de a aborda fiecare pacient cu atenție maximă și implicare personalizată. Fiecare caz este unic și necesită o abordare specifică, ținând cont de particularitățile pacientului, antecedentele și anatomia sa. Cu toate acestea, cu expertiza și pasiunea ei pentru medicină, doamna doctor Diana Cucu continuă să ofere soluții eficiente și să aducă alinare pacienților săi, demonstrându-și devotamentul față de profesia sa și față de sănătatea pacienților săi.

  1. La ce vârstă ai știut că vrei să te îndrepți spre medicină și când a venit decizia pentru alegerea chirurgiei?

De mic copil mi-am dorit să practic medicina. Inițial am vrut medicină veterinară, dar cu cât am crescut, m-am apropiat mai mult de medicina umană. Această specialitate mi-am ales-o în timpul facultății, după stagiul de chirurgie.

  1. Care sunt specializările tale și la ce spitale te găsesc pacienții? 

Eu sunt medic specialist în chirurgie generală, cu atestat în laparoscopie avansată și activez în cadrul Spitalului Medlife Grivița și Medlife Titan, Spitalul Sanador și Spitalul Clinic de Urgență București.

  1. Cât de mult contează prevenția în specializările tale? 

Prevenția este importantă în toate specialitățile, privește modul de viață al fiecărui individ, însă, uneori, genetica și factorii de mediu influențează negativ indiferent de modul de prevenție.

  1. Cum se schimbă activitatea unui chirurg în perioada sărbătorilor, mai ales într-o zi de gardă?

În cadrul unui spital de stat, în special în zilele de gardă, sărbătorile sunt o provocare, mai ales zilele ce urmează sărbătorilor, atunci pacienții se prezintă cu multiple afecțiuni digestive, de cele mai multe ori complicate din cauza temporizării tratamentului.

  1. Care sunt cele mai mari provocări cu care te confrunți în domeniul chirurgiei în prezent?

În chirurgie, sunt rare două cazuri la fel, fiecare are particularități ce țin de antecedente sau anatomie. Fiecare pacient necesită atenție maximă și implicare din partea unui chirurg. 

  1. Care este cea mai memorabilă intervenție chirurgicală pe care ai efectuat-o și de ce?

Nu pot să afirm că una singură ar fi cea mai memorabilă, în special cazurile de urgență după traumă sunt cele mai interesante, complexe din punct de vedere al abordării și rezolvării chirurgicale, cât și tratamentul post-operator.

Citește și: INTERVIU | Dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, medic specialist chirurgie vasculară și fondatorul Clinicii Vascularte

  1. Care sunt cele mai frecvente întrebări pe care le primești de la pacienți în legătură cu procedurile chirurgicale? 

Cea mai frecventă întrebare este legată de riscurile operatorii, dar și riscurile în cazul în care pacientul refuză sau dorește temporizarea intervenției chirurgicale.

  1. Care sunt principalele lecții pe care le-ai învățat din experiența ta în chirurgie? 

Consider că în chirurgie este important momentul intervenției chirurgicale, cât și planificarea amănunțită a intervenției, dar contează de asemenea să ai mereu pregătit și un plan B.

  1. Cum îți menții abilitățile și cunoștințele la zi într-un domeniu medical în continuă evoluție?

Informarea medicală ține de fiecare medic în parte, de oportunitățile și deschiderea către a învăța mereu ceva nou, prin efectuare de cursuri, stagii axate pe un domeniu specific.

  1. Există vreun caz sau poveste care te-au impresionat profund și care te-au motivat să continui în această profesie? 

În timpul rezidențiatului, am avut o pacientă tânără cu tumoră gastrică ce a evoluat extrem de rapid și, deși am făcut tot ce am considerat posibil, nu a avut o evoluție bună. Am creat o legătură frumoasă cu ea și am stat mult de vorbă, mi-a fost greu să accept că nu pot schimba evoluția bolii.

  1. Care ar fi sfatul tău pentru tinerii care își doresc să devină medici chirurgi?

Dedicarea și pasiunea către chirurgie sunt importante și cred că drumul mereu va fi presărat cu obstacole din care ai mereu ce învăța.

Cont oficial instagram Dr. Diana Cucu – https://www.instagram.com/drdianacucu/


Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version