Site icon MEDIjobs

Patronatele medicilor de familie solicită adoptarea de urgență a legii certificatului digital

certificat verde

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie solicită tuturor parlamentarilor adoptarea legii certificatului verde fără tergiversări, fără introducerea unor excepții sau modalități de a „fenta” măsurile de sănătate publică și cu sancțiuni severe pentru cei care nu respectă legea, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie invocă numărul mare de infectări, dar mai ales de decese provocate de COVID-19, în ultima perioadă, acesta fiind motivul esențial pentru care, după părerea lor, ar trebui ca certificatul verde să fie impus  pentru a limita răspândirea virusului.

Beneficiile certificatului verde COVID-19

Certificatul verde introdus în forma în care a fost adoptat la nivel european, în toate domeniile și pentru toate activitățile, fără excepție, este cea mai sigură măsură care poate fi adoptată de Parlament pentru a limita transmiterea virusului, a numărului de îmbolnăviri și reducerea deceselor. Pentru a proteja viețile românilor.

Te-ar putea interesa și: Conferința Națională a Medicilor de Familie, în perioada 04 – 07 noiembrie 2021

Certificatul verde sprijină indirect și campania de vaccinare, fără a introduce obligativitatea vaccinării. Românii au posibilitatea de a alege – vaccin sau testare. Sau, fără certificat, accesul limitat la anumite activități, telemunca, în funcție de alegerile individuale ale fiecărui cetățean.

În același timp, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie solicită în egală măsură sancționarea severă a celor care nu respectă legea și nu verifică existența certificatului verde: „Facem apel la responsabilitate! Parlamentari, o țară întreagă vă privește!”.

„Este revoltător ca un medic de familie să fie sancționat cu sume între 6.000 și 11.000 lei dacă nu solicită pacientului adeverința de la angajator pentru eliberarea certificatului de concediu medical, sau cu sume între 5.000 și 10.000 dacă nu completează planul de supraveghere pentru concediul medical, adică pentru o eroare birocratică, care nu pune viața nimănui în pericol. În același timp însă firmele și instituțiile care nu verifică existența certificatului verde și pun în pericol viața a sute sau mii de oameni zilnic riscă, în prezent, o amendă de doar 2.000 până la 10.000 lei.”, transmite FNPMF într-un comunicat de presă.

Citește și: Medicii de familie își vor informa telefonic pacienții să se vaccineze

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version