Site icon MEDIjobs

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022 se află în transparență decizională

Contract-cadru

Contractul-Cadru și modificările aduse acestuia au stârnit nemulțumiri în rândul medicilor de familie care au cerut prelungirea vechiului Contract-Cadru.

Luna trecută, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a publicat în transparență decizională proiectul de ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022.

Principalul scop al acestora este asigurarea unui acces mai bun la serviciile medicale de prevenție, precum și la serviciile medicale necesare pentru diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea afecțiunilor.

Pe baza acestor norme ale proiectului noului Contract-Cadru vor exista discuții și dezbateri, urmând ca forma finală să fie prezentată ca proiect de act normativ Guvernului, pentru aprobare până în data de 1 iunie 2021. În acest fel, în 30 de zile, adică pe 1 iulie, noul Contract-cadru ar putea intra în vigoare.

Citește și: CNAS: Proiectul noului contract-cadru a fost publicat. Care sunt noile propuneri

Principalele elemente de noutate din noul Proiect

Proiectul de act normativ poate fi citit în întregime aici.

Direcții de intervenție

Te-ar putea interesa și: Medicii de familie sunt nemulțumiți și susțin că medicina primară devine domeniu de experiment pentru CNAS

Citește și: Medicii de familie vor avea concediu mai lung

Ești specialist medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version