Site icon MEDIjobs

Examenul pentru obținerea titlului de medic, stomatolog sau farmacist, organizat în această primăvară

examen medic farmacist

Examenul pentru obținerea titlului de medic, stomatolog sau farmacist specialist este organizat de Ministerul Sănătății în perioada 12 aprilie – 12 mai. Candidații vor susține mai multe probe, iar cei care obțin cel puțin media 7 obțin titlul, confirmat ulterior printr-un ordin de ministru. 

Potrivit anunțului publicat de Ministerul Sănătății, întreaga metodologie de derulare a sesiunii din această primăvară va fi publicată până în data de 7 aprilie. Toate probele vor începe cu cea scrisă, iar ulterior, cele clinice și practice vor fi organizate conform mențiunilor din tematicile pentru fiecare specializare în parte.

„Tematicile de examen, pe baza cărora se vor desfăşura examenele în această sesiune, au fost prevăzute pentru anumite specialități, cu durata de pregătire de 4 sau 5 ani, în cuprinsul curriculumurilor de pregătire respective, fiind aprobate ca atare din anul 2017, respectiv 2018, fiind aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe pagina web rezidențiat.ms.ro”, se arată în anunțul publicat de Ministerul Sănătății. 

Cum se va derula examenul (toate specializările, cu excepția Medicinei de urgență) –  Probele pentru obținerea titlului de specialist vor avea loc într-o clinică organizată special pentru acest eveniment, și vor fi susținute în prezența unei comisii. 

Candidații vor rezolva, în primă etapă, un examen scris, alcătuit din 10 întrebări pentru care sunt alocate trei ore. Ulterior, sunt prevăzute una sau două probe clinice și proba practică. 

Cum se va derula examenul pentru specializarea Medicina de urgență – Sesiunea pentru această specializare va fi organizată în centrele universitare din București (Spitalul Clinic de Urgență) și Târgu Mureș (Spitalul Clinic județean). 

Citește și O nouă sesiune de rezidențiat, organizată pe 14 mai. Câte locuri libere au rămas după examenul din toamnă

Pentru obținerea titlului de specialist, vor fi susținute trei probe: 

„Candidații vor fi confirmați ca specialiști, în titlurile de calificare dobândite, ca urmare a promovării examenelor. Confirmarea acestora se va face prin ordin al ministrului Sănătății, după încheierea sesiunii de examen și după centralizarea rezultatelor obținute de candidați, condiționat de efectuarea integrală a pregătirii cuprinse în curriculumul specialității, precum și de obținerea notei minime 7.00 la fiecare probă a examenului, respectiv promovarea examenului cu media minimă 7.00”, este explicat în documentul citat.

Cine se poate prezenta la examen:

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version