Site icon MEDIjobs

Peste 400 de spitale vor fi evaluate din punct de vedere seismic

spitale

Peste 400 de spitale din România vor fi evaluate din punct de vedere seismic. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care a spus că instituția pe care o conduce și Universitatea Tehnică de Construcții din București au semnat un parteneriat. Colaborarea are drept scop evaluarea tehnică a unităților medicale cu paturi, eficiența energetică și riscul de incendiu. 

În peste 400 de unități sanitare se va aplica un chestionar de evaluare tehnică la riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu, rezultatul constituindu-se într-o bază de date care va fi pusă la dispoziția Ministerului Sănătății”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, într-o conferință de presă susținută la începutul săptămânii. 

După ce sunt completate chestionarele, Ministerul va „identifica situația reală și actualizată a unităților sanitare cu paturi”. 

Citește și Ministerul Sănătății a anunțat că lucrează la un plan pentru revenirea la normal a spitalelor

Care este situația actuală a clădirilor-unități sanitare cu paturi

Rapoartele întocmite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, după ce a efectuat verificări în aproape 1.400 de clădiri, arată următoarele cifre:

Sunt cifre care ne preocupă în egală măsură pe toți. (…) Anticipez că vom începe cu acele clădiri care nu au autorizație la incendiu, pentru că ele ar trebui să fie prioritare. În funcție de datele obținute și de gradul de nesecuritate pe care aceste clădiri le au, vom realiza prioritizarea pentru investițiile preponderent din fonduri europene pentru următorii ani”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Citește și Politicienii vor ca toate spitalele să fie administrate de Ministerul Sănătății

Cum funcționează 

Un voluntar care are pregătirea necesară merge într-una dintre aceste clădiri și preia acest chestionar. În chestionar sunt incluse mai multe foi de lucru, cu o serie de specificații: anul construirii, structura de rezistență, înălțime, risc la incendiu, consolidare etc.

Întrebată dacă vor fi închise spitalele care nu vor primi niciun aviz după verificări, ministrul a răspuns:

Nu imediat. Spitalele vor fi reconvertite, dacă există posibilitatea ca pacienții care sunt tratați în mod obișnuit în acel spital să fie mutați într-o construcție nouă sau într-o construcție care să facă față acestor cerințe”, a spus Mihăilă. 

Angajezi specialiști medicali? Înregistrează-ți compania aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Exit mobile version