Dragostea pentru voluntariat a unui tanar medic stomatolog roman

Plecat din România pentru câteva luni pentru a își oferi ajutorul în cadrul unor programe de voluntariat în India și Kenya, tânărul stomatolog Bogdan Popa ne-a povestit cum a ajuns să primească chiar o ofertă de a lucra în capitala statului african: “Mai în glumă, mai în serios, un dentist american mi-a făcut o propunere să rămân să lucrez în clinicile lui din Nairobi”. Absolventul a refuzat însă, dar îmbrățișează ideea de a se întoarce în statele defavorizate ale lumii pentru a își oferi ajutorul. “În viitorul apropiat doresc să îmi încep specializarea – chirurgie maxilo-facială – undeva în Europa. După, mai vedem”, recunoaște Bogdan.

Diferențe culturale

Descoperirea programelor de voluntariat i-au schimbat complet percepția despre viață. Timișoreanul, absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, a dezvoltat o adevărată pasiune pentru aventurile la care îl expun plecările în afară. “Voluntariatul provoacă dependență. Am auzit asta de multe ori și am și experimentat-o pe propria piele. Pot spune că inima și mintea deschise m-au ajutat pe mine să mă feresc de prejudecăți, cea mai mare capcană pentru un voluntar, mai ales când e vorba de culturi foarte diferite de cea occidentală”, subliniază Bogdan Popa, plăcut surpins că integrarea și adaptarea la programele de voluntariat se face fără mari greutăți.  

Voluntariatul, adevăratul test al cunoștințelor

Tânărul medic stomatolog îi atenționează totuși pe cei care doresc să își pună serviciile gratis la dispoziția celor care au reale nevoi. “Nu mergi acolo ‘să-ți faci mâna’, nu cred că e atitudinea potrivită. Profesional, lucrurile stau invers: ce am acumulat până acum, am folosit acolo. Și cred că așa trebuie să și fie”, consideră Popa. 

Chiar dacă v-a convins sau nu să încercați măcar pentru o dată în viață să părăsiți peisajele cu care ați crescut, voluntariatul în țările subdezvoltate are mare succes în rândul personalului medica de pretutindeni. De la români și până la americani, listele de înscrieri pentru programele de ajutor sunt mai mereu pline. Astfel, dacă vă luați inima în dinți și vă decideți să experimentați o astfel de plecare, anunțați-vă intențiile din timp la organizațiile care susțin aceste proiecte. Aveți capacitatea să oferiți sănătate, iar acesta este cea mai prețuită resursă de pe glob. Oferiți-o cui are nevoie, indiferent de continent, religie sau culoare.

Facebook Comments
Despre Autor

Redactia MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii  care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Unde te afli in cariera?

mai sunt 3 intrebari

In ce orase ai vrea sa lucrezi?

mai sunt 2 intrebari

Ce iti doresti de la urmatorul job?

mai este o singura intrebare

Am ani de experienta
si as vrea sa ma dezvolt profesional ca .

Ce alte aspecte ti-ai dori sa imbunatatesti profesional?

este ultima intrebare

Multumim pentru raspunsuri!

Alatura-te celei mai mari comunitati digitale din Romania dedicata exclusiv specialistilor medicali si acceseaza Gratuit resurse pentru a te implini profesional.
Inscrie-te pentru a primi oferte relevante si sfaturi de cariera direct in casuta ta de email!
Înapoi
Facebook Comment