Site icon MEDIjobs

Transfuzia de sange, prioritate strategica – 30 de milioane de lei pentru modernizarea centrelor de transfuzie, angajari si calificari in domeniu in 2020

transfuzia de sange

Zilele acestea a fost publicata o Ordonanta de Urgenta cu privire la organizarea activitatii de transfuzie sanguina, donarea de sange si componente sanguine de origine umana, precum si asigurarea calitatii si securitatii sanitare, in vederea utilizarii lor terapeutice. Temeiul acestei ordonante, are in vedere evitarea blocarii activitatii din domeniul transfuziei sanguine la nivel national, pentru evitarea situatiilor in care populatia nu ar mai avea acces la sange, conform textului de motivare a OUG publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii. Textul complet al ordonantei poate fi urmarit aici.

In acest sens, Ministerul Sanatatii si factorii de decizie din sanatate considera ca „transfuzia sanguina reprezinta o prioritate strategica de siguranta nationala, iar sistemul va primi atentia cuvenita. Am organizat aceasta dezbatere pentru a consemna toate punctele de vedere – din partea pacientilor, expertilor, profesionistilor din domeniul sanatatii, marii consumatori de sange si furnizorii de produse din sange. Astfel, conform declaratiilor oficiale, se va demara rapid modernizarea centrelor de transfuzii sanguine iar planul de investitii pe 2020 prevede 30 de milioane de lei alocati pentru modernizarea centrelor de transfuzie in 2020.

Ce atributii are acum o asistenta medicala in sectia de transfuzii (ATI sau sectii chirurgicale) 

Citeste si: Peste 250 de spitale din România au raportat evenimente adverse asociate asistenței medicale

Exit mobile version