Incredibila Poveste a Chirurgului Paralizat Care Încă Operează

Incredibila Poveste a Chirurgului Paralizat Care Încă Operează

Când spui medic, te gândești de obicei la o persoană fără dizabilități, capabilă să stea ore întregi în picioare ca să consulte sau sa opereze pacienții, în cazul chirurgilor. Cu siguranță nu îți imaginezi o persoană imobilizată într-un scaun cu rotile.

Dar acea persoana există și se numește Dr. Ted Rummel. El este dovada vie că dacă îți dorești ceva destul de mult și muncești pentru asta, poți face orice.

Nu a fost dintotdeauna paralizat

Dr. Ted Rummel nu s-a născut cu paralizie, aceasta a survenit în urma unui chist care s-a spart. La început, el era un doctor obișnuit și dedicat care făcea aproximativ 1,000 de operații pe ani. Îți dedica tot timpul pentru a deveni mai bun în profesia lui.

Însă, în anul 2009 viața i-a fost dată peste cap. Doctorul a fost diagnosticat cu hemangiom cavernos. Mai exact, avea un chist plin de sânge pe coloana vertebrală. Doctorii la care a mers au ales să nu îl opereze deoarece era prea aproape de coloana vertebrală și le era frică că va rămâne paralizat după operație.

Dar, 11 luni mai târziu, în septembrie 2010, chistul s-a spart și a trebuit să se opereze pentru a-l înlătura. Așa cum au presupus doctorii de la început, Ted Rummel a rămas paralizat de la brâu în jos.

Ted Rummel

Cum a decurs recuperarea

Diagnosticul a fost clar. Ted Rummel era paralizat și urma să nu mai meargă vreodată. Așa cum îți poți imagina, acest lucru i-a dat viața peste cap. Cum urma să fie viața lui de acum încolo dacă nu va mai putea face ce îi place și anume să fie medic și să opereze?

Chiar dacă la început a fost descurajat, a ales să nu renunțe. A decis să înceapă o reabilitare intensă ca să ajungă în cea mai bună stare fizică. Era decis să se întoarcă în sala de operații. Și în aproximativ un an, chiar a reușit să facă asta.

Cum reușește să opereze

Pentru a reuși să opereze fără partea inferioară funcțională, Dr.Ted Rummel folosește un scaun electric vertical special construit pentru el. Acesta îi oferă susținerea de care are nevoie dar îi lasă și libertate în mișcare pentru ca operațiile să decurgă fără probleme.

La prima operație după recuperare a fost supravegheat de un alt doctor pentru a se asigura că totul decurge așa cum trebuie și că nu are nevoie de ajutor. Dar, de atunci, Ted Rummel a demonstrat că se descurcă foarte bine, indiferent de dizabilitate.

Doctorul poate acum să realizeze toate procedurile pe care putea să le facă și înainte de operație. Ted Rummel spune că are puterea să opereze deoarece face terapie fizică constantă și are mereu ajutorul familiei lui.

Ted Rummel este un exemplu foarte bun pentru orice persoană care are o pasiune. Chiar dacă uneori treci prin situații neprevăzute, cu determinare poți trece peste orice.

Sursa foto: My Modern Met

Ted Rummel

Despre Autor

Otilia Dobos

Otilia Doboș crede că învățatul nu se oprește la școală, ci trebuie să continue pe tot parcursul vieții. Cu un background în Jurnalism, a ales să scrie pentru a împărtăși cititorilor informații relevante, prin articole atractive și bine documentate.

Facebook Comment