Site icon MEDIjobs

Sute de studii clinice, privind tratamentul și vaccinul anti-COVID-19, au fost realizate la nivel global

studii clinice

Potrivit Statistica.com, până în prezent au fost efectuate sute de studii clinice pentru a descoperi tratamentele și vaccinurile eficiente anti-COVID-19, la nivel mondial, cu toate acestea, în România au ajuns doar cele două vaccinuri create de Pfizer și de Moderna.

Astfel, potrivit infograficului publicat, până pe 19 ianuarie au fost efectuate 1807 studii clinice în ceea ce privește medicamentele pentru COVID-19 și 346 de vaccinuri care se află în diferite etape de testare.

Citește și Descoperă cât de multă încredere poți avea în vaccinurile anti-Covid19

Alte studii clinice efectuate până pe 19 ianuarie:
Vaccinuri aprobate și utilizate în prezent pentru imunizarea populației împotriva COVID-19:

Uniunea Europeană, din care face parte România, a aprobat două vaccinuri, Pfizer/BioNtech și Moderna, care au în comun aceeași tehnologie, ARN mesager, și au o eficacitate de peste 90%.

Ambele tipuri de vaccin aprobate și disponibile în România se administrează în două doze. Cel de la Pfizer la interval de 21 de zile, iar cel de la Moderna, la 28 de zile. 

Citește și Peste 150.000 de angajați din sănătate au fost imunizați cu serul Pfizer BioNTech. Ce reacții adverse au avut

Cercetările arată că primii anticorpi apar, în general, după 10 zile de la administrarea primei doze, dar un număr suficient cât să protejeze organismul au fost măsurați în studiile clinice la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze, numită rapel. 

Altfel, imunitatea apare la o lună de la prima doză administrată și nu se știe cât durează.

Statisticile arată că este nevoie ca aproximativ 70% din populația totală a unei țări să se vaccineze pentru a ajunge la imunitate colectivă.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Exit mobile version