Studiul despre COVID-19, realizat de medicii de la Spitalul Colentina, a fost publicat în American Journal of Therapeutics

Studiul despre COVID-19, realizat de medicii de la Spitalul Colentina, a fost publicat în American Journal of Therapeutics

Studiul a fost realizat de 6 medici de la Spitalul Colentina și este singurul din lume care a identificat o cauză a formării trombozelor, datorită proteinei S, în cazurile de COVID-19.

Acest studiu este singurul din lume și este foarte util pentru cadrele medicale din întreaga lumea pentru a putea reduce rata de mortalitate în cazul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Din acest motiv, studiul a fost răspândit la nivel mondial, și publicat în literatura internațională, mai exact în American Journal of Therapeutics.

Citește și: Cercetătorii prezic viitorul COVID-19

Desfășurarea studiului

Studiul a fost făcut pe 91 de pacienți confirmați cu această boală, după ce s-a observat că la necropsiile efectuate în cazul unor pacienți cu Covid-19 decedați, au fost depistate cheaguri de sânge la nivelul plămânilor, dar și al celorlalte organe.

Apariția acestor cheaguri era cauzată de nivelului scăzut de proteină S din organism. În prima etapă a studiului  s-a observat o relaţie între nivelul scăzut al proteinei S, cu rol anticoagulant, şi formele grave de Covid-19 la cei 91 de subiecţi.

Studiul a continuat, iar cercetările au demonstrat că nivelul de proteină S a revenit la valori normale la câteva luni după infectare. Astfel, specialiștii au ajuns la concluzia că boala influențează negativ acest nivel al proteinei, ceea ce duce la apariția de tromboze, care se poate finaliza cu deces.

Citește și: Sute de studii clinice, privind tratamentul și vaccinul anti-COVID-19, au fost realizate la nivel global

Studiul a fost realizat din inițiativa medicul primar pneumolog Marius Balea jr., șeful Secţiei de Pneumologie a Spitalului Colentina.

Cercetările au fost efectuate sub coordonarea profesorului universitar doctor Constantin Băicuș, șeful secției medicale Colentina. 

După publicarea studiului în American Journal of Therapeutics, Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a anunțat că va sprijini echipa în alte studii medicale.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment