În plină campanie de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV2, echipele din centrele de vaccinare lucrează la foc continuu. Pentru a acoperi deficitul de personal, ar putea fi mobilizați studenții facultăților de Medicină din țară.
Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a avut loc o discuție cu rectorii universităților.
„Am avut întâlniri şi discuţii cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie în ideea de a stabili un acord cu direcţiile de sănătate publică, tocmai pentru a permite studenţilor la medicină să efectueze activităţi de voluntariat în echipele de vaccinare. Aşteptăm aceste liste în perioada imediat următoare, iar în ceea ce priveşte capacitatea sau resursa umană de a deservi aceste centre de vaccinare, de la nivelul fiecărui judeţ, am primit un necesar de resursă umană care acoperă nevoile acestui moment”, a explicat Valeriu Gheorghiță.
De menționat este faptul că studenții la Medicină sunt deja incluși în etapa I, mai precis categoria lucrătorilor din domeniul sănătății din sistemul public și privat. Asta înseamnă că, deja, mare parte din studenții la Medicină au fost deja vaccinați (care au dorit acest lucru). În paralel cu etapa a II-a, care a început deja, sunt vaccinați în continuare angajații din prima linie.
Reamintim că, recent, Guvernul a aprobat actul normativ care a reglementat tariful orar diferențiat pentru cadrele medicale care fac parte din echipele de vaccinare. Tariful este:
– 90 lei/oră pentru medici
– 45 lei/oră pentru asistenți medicali
– 20 lei/oră pentru registratori medicali
În prezent, implicarea studenților la Medicină în campania de vaccinare încă nu a fost reglementată, deci nu sunt informații nici în privința remunerării acestora.
Cert este că va fi nevoie de personal medical, deoarece, din 15 ianuarie și până în data de 25 ianuarie, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 857.479 persoane din etapa a II-a de vaccinare (351.977 adulți peste 65 ani, 193.557 persoane cu afecțiuni cronice și 311.945 angajați din domenii esențiale).
Citește și Descoperă cât de multă încredere poți avea în vaccinurile anti-Covid19
Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat după cum urmează:
– individual direct în platformă – 339.899 de persoane
– prin intermediul medicilor – 154.801 de persoane
– telefonic, prin Call Center – 98.070 de persoane
– prin intermediul angajatorului – 264.709 de persoane din domenii esențiale
Ești student la medicină și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.