Vești bune de la Ministerul Sănătății: peste 46.000 de angajați din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc pentru luna mai.
Pentru luna trecută, 13.969 de angajați au primit o suplimentare a veniturilor cu suma de 2.500 lei (brut). Aceștia sunt: angajați din unitățile de primiri urgențe, personal din serviciile de ambulanță, angajați ai direcțiilor de sănătate publică, din institutele de medicină legală, asistenții comunitari, rezidenți care au avut contact cu pacienții infectați cu Covid-19 (transport, echipare, evaluare, diagnosticare și tratament).
Citește și Covid-19: Consiliere psihologică online pentru cadrele medicale. Cum poți accesa aceste servicii?
Pentru acești angajați a fost alocat, din bugetul de stat, fonduri în valoare de aproximativ 35 de milioane de lei, anunță Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.
„Aceste sume vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene”, anunță sursa citată.
Stimulent de risc au mai primit și alte 32.596 de persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar, care au contract cu casele de asigurări de sănătate. Stimulentele fac parte din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.
Pentru această categorie de angajați au fost alocate peste 81,5 milioane de lei, bani care vor fi, de asemenea, recuperate în baza unui proiect cu finanțare europeană.
În total, este vorba despre 46.565 de persoane care au primit stimulent.
„Precizăm că liste cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent sunt întocmite și asumate de managementul unităților și instituțiilor sanitare, conform legislației în vigoare”, mai explică Ministerul Sănătății în comunicatul emis.
În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care este extinsă categoria de profesioniști care primesc acest stimulent.
Potrivit modificării, vor primi stimulentul de 2.500 lei brut și personalul medical, medico-sanitar și auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistică medicală, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu Casele de asigurări de sănătate, care au activat în timpul stării de urgenţă şi care au avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspecți sau confirmați cu COVID-19, ori dacă personalul respectiv a fost infectat cu noul coronavirus atunci când era la serviciu.
Vor primi stimulent și asistenții și medicii din cabinetele din școli, care au îngrijit persoanele aflate în carantină.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.