Site icon MEDIjobs

Sondaj Colegiul Farmaciștilor: Care sunt problemele și nemulțumirile farmaciștilor

sondaj

Colegiul Farmaciștilor din București a realizat un sondaj pe bază de chestionar pentru a identifica factorii care influențează negativ activitatea farmaciștilor din farmaciile de circuit deschis și care îi determină să facă diverse compromisuri sub aspect profesional. Sondajul a fost realizat pe un număr de 748 respondenți și a cuprins 14 întrebări. 

Rezultatele chestionarului au arătat că:

63,9% dintre respondenți au considerat că delegarea către farmacist a unor sarcini și atribuții fără legătură cu profesia sa este considerată un factor perturbator al activității curente.

62,7% dintre respondenți au considerat că nerespectarea în unele cazuri a regulilor de eliberare a medicamentelor exclusiv de către farmaciști reprezintă un factor care influențează negativ activitatea.

62, 3% dintre respondenți au răspuns că impunerea recomandării unui anumit medicament original sau generic de pe rețete în defavoarea altuia, pe criterii comerciale afectează nefavorabil activitatea.

52% dintre respondenți au considerat că relaționarea cu șeful ierarhic superior influențează negativ activitatea.

26.6% dintre respondenți au menționat faptul că relaționarea cu alți colegi farmaciști influențează negativ activitatea.

34,4% dintre respondenți au spus că relaționarea cu alți angajați ai farmaciei subordonați ierarhic influențează negativ activitatea.

76,9% dintre respondenți sunt nemulțumiți de nivelul salariului în raport cu efortul depus și cu pregătirea profesională.

79,3% dintre respondenți sunt nemulțumiți de existența „target-ului” care condiționează nivelul venitului lunar.

76,3 % dintre respondenți sunt nemulțumiți de programul de lucru extins (week-end, sărbători legale).

86,5% dintre respondenți au răspuns că implicarea limitată în trecut a Colegiului privind propuneri legislative care să apere farmacistul constituie un element de nemulțumire. 

Lipsa unor medicamente uzuale din farmacii perturbă activitatea a 73,4% dintre respondenți.

68,2% dintre respondeți consideră că direcționarea pacienților către anumite farmacii de către unii medici influențează negativ activitatea.

Renunțarea la activitatea tradițională de receptură influențează negativ activitatea a 61,8% dintre respondenți.

87% dintre respondenți sunt de părere că reclamele agresive în mass-media la farmacii sau medicamente perturbă activitatea.

De asemenea, cele mai frecvente comentarii consemnate la categoria „Alte mențiuni” fac referire la:

Informațiile acestui sondaj aparțin Colegiului Farmaciștilor din București. Sursă articol aici 

Ești farmacist și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version