Site icon MEDIjobs

Sfaturi de la rezidenti: de ce sa alegi Oftalmologia?

Vector cartoon woman doctor ophthalmologist helps adult man patient with diopters glasses selection. Female optometristh caracter in medical uniform vision consultation. Eye healthcare concept

Oftalmologia face parte din categoria specialitatilor chirurgicale. Este o ramura medicala frumoasa si mai “delicata”, potrivita pentru cei care isi doresc o cariera chirurgicala. Spre deosebire de alte specialitati chirurgicale, oftalmologia iti poate oferi sansa de a alege sa faci doar consultatii. Depinde de ce aspiratii ai.

Pentru cei care isi doresc sa afle mai multe detalii legate de aceasta specializare va invit sa cititi urmatorul interviu, realizat cu Dr George Marius Bucataru, medic rezident oftalmolog in anul 2, fondator NewsMed.ro si Esti din UMF daca.

1. Ce specializare v-ati ales? De ce?

La sfarsitul anului 2016 am dat examenul de rezidentiat, ulterior alegand oftalmologia. De ce? Sunt mai multe motive.

Am ales oftalmologie pentru ca:

2. In prezent lucrati la privat/stat? (avantaj/dezavantaj in functie de specializare si posibilitatile de a lucra)

Lucrez la stat. Avantaje: salariul bun, pacienti foarte multi, patologie diverificata, job stabil, atmosfera ok. Dezavantajul de a lucra la stat este ca poti fi limitat sa efectuezi anumite interventii chirurgicale, in functie de resursele spitalului. Un alt dezavantaj ar fi acela al programului.

Avanatajul de a lucra in PRIVAT:

Dezavantajul de a lucra in PRIVAT:

3. Care sunt avantajele specializarii pe care ati ales-o?

Avantajul ar fi ca raportul salariu/timp petrecut in spital este supraunitar. Ai destul de mult timp liber pentru a face si alte activitati. Lucrurile se complica atunci cand practici  chirurgia oftalmologica si faci si garzi. Depinde ce iti doresti.

4. Sfat pentru viitori rezidenti :

Va recomand cu toate increderea oftalmologia deoarece este o specialitate frumoasa, putin solicitanta si nu foarte grea.

Dupa primele 3-4 luni de rezidentiat ganditi-va daca vreti sa practicati ramura clinica sau chirurgicala a oftalmologiei. Dupa ce v-ati hotarat, propuneti-va sa ajungeti undeva si incepeti sa actionati pentru a ajunge acolo.

Concluzia: trebuie sa aveti un plan si sa lucrati la el.

 

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de cariera si noutati din domeniul medical, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

 

Exit mobile version