Rezolutii pentru 2021: 5 lucruri pe care orice medic ar trebui sa le faca pentru cariera sa

Rezolutii pentru 2021: 5 lucruri pe care orice medic ar trebui sa le faca pentru cariera sa

Suntem din ce in ce mai aproape de finalul anului. Este o perioada in care avem timp sa reflectam asupra ultimelor 12 luni, ce am facut bine, ce am gresit, dar poate si mai important, este un moment perfect in care sa ne setam obiective pentru noul an, fie ele personale sau profesionale.

Rezolutiile pentru noul an sunt o traditie foarte veche, si multe dintre ele sunt deja clasice si foarte raspandite: sa te lasi de fumat, sa ai un stil de viata mai sanatos, sa incerci sa fii mai odihnit, sa nu te mai enervezi asa usor. Toate acestea sunt idei foarte bune, dar este un moment la fel de propice sa faci ceva care va influenta si cariera ta medicala.

Mai jos sunt 5 lucruri pe care ti le poti propune chiar acum sa le realizezi in 2021 si care, cu siguranta, iti vor ajuta cariera:

1. Fii pozitiv: acest lucru nu este foarte usor. Cu totii stim ca sunt destule lucruri negative in sistemul medical romanesc, dar asta nu inseamna ca si gandirea noastra trebuie sa fie negativa. Incearca sa iti controlezi gandurile negative, concentrandu-te in schimb pe altele pozitive.

De fiecare data cand ai un sentiment negativ, gandeste-te si la ceva pozitiv pentru a echilibra balanta. Poate fi vorba un pacient pe care l-ai ajutat, un coleg care a fost alaturi de tine, un hobby de care esti pasionat. Incearca sa multumesti unui asistent care te asista cu ceva, chiar daca face parte din responsabilitatile respectivei persoane.

Acest lucru ii va face sa se simta apreciati, tu vei avea o parere mai buna despre colectivul in care esti si mediul in  care lucrezi va fi mai placut. Sunt suficiente lucruri negative in lume, nu are rost sa contribuim si noi la ele.

2. Imbunatateste-te ca profesionist: in 2021, du-te la o conferinta sau curs in strainatate despre care stii ca te va ajuta, dar nu ai avut timp pana acum sa mergi. Ia-ti o competenta in plus, lucru care te va ajuta enorm atat pentru diagnosticarea corecta a pacientilor, cat si pentru a avea un salariu mai bun. Intotdeauna vor exista motive pentru a amana acest lucru, insa este un lucru atat de important incat ar trebui sa fie una din prioritatile tale in noul an.

3. Programeaza-ti timp pentru tine: timpul liber este o resursa din ce in ce mai rara si mai pretioasa, mai ales pentru un medic. Intre zecile de pacienti pe care ii vezi zilnic, familia care te asteapta acasa si prietenii cu care vrei sa petreci timp, este usor sa uiti de tine. Dar este extrem de important sa ai putin timp saptamanal in care sa fii doar tu, in care sa faci ceva ce iti face placere. Asa cum avem grija de sanatatea noastra fizica, trebuie sa acordam importanta si sanatatii noastre mentale.

4. Inspira-te: alege-ti niste persoane pe care le apreciezi din domeniul tau, oameni care au atins un nivel profesional inalt, pe care si tu il doresti. Studiaza-le cariera, vezi care au fost miscarile pe care le-au facut si in ce moment. Nu toate iti vor fi accesibile, si nu este cazul sa copiem ce au facut altii, dar it vor da o imagine de ansamblu despre ce inseamna o cariera de succes si ce trebuie facut si sacrificat pentru a a ajunge acolo.

5. Seteaza-ti unde vrei sa fii la finalul anului viitor: gandeste-te foarte bine la ce vrei sa realizezi profesional in 2021. Poate fi vorba de o promovare, un nou loc de munca, sau sa fii mai apreciat de catre colegii tai. Este important sa nu alegem un scop imposibil, dar nici ceva care este prea facil. O data ce vizualizam obiectivul, il notam pe o hartie si facem toate eforturile pentru a il realiza. Ai 12 luni la dispozitie, profita de fiecare secunda pentru a iti atinge obiectivul.

Daca ti-a placut acest articol, iti recomand sa iti creezi un cont gratuit pe platforma MEDIjobs aici, pentru a fi la curent cu materialele pe care le publicam, precum si cu cele mai recente oportunitati de cariera in domeniul medical, din Romania.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment