Site icon MEDIjobs

Ministerul Sănătății organizează sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți

Rezidenți

Ministerul Sănătății va organiza, în perioada septembrie – octombrie 2020 o sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți (sau transfer). Toate solicitările au un termen limită și, ce este important, vor fi analizate în baza unor criterii.

Având în vedere faptul că se încearcă limitarea contactului cu publicul din cauza cadrului epidemiologic actual, dosarele celor interesați vor fi transmise exclusiv prin poștă sau prin curier. Toate dosarele cu documentele necesare trebuie transmise la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare în care se cere să fie continuată pregătirea. Termenul limită de trimiterea acestora este 24 septembrie (data poștei), se arată în anunțul publicat pe site-ul DSP București. 

Pentru această sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți, au fost stabilite o serie de criterii în baza cărora vor fi analizate toate solicitările înregistrate.

Citește și Care sunt cele mai comune posturi în medicină pe care le ai în vedere când îți alegi rezidențiatul?

Care sunt criteriile de analizare a solicitărilor:

Toate aceste criterii vor fi aplicate în ordinea enumerată mai sus, se mai arată în anunț. 

În situațiile în care numărul solicitărilor depășește numărul de locuri anunțat, cei în cauza pot beneficia de detașări pentru module de pregătire pentru care capacitatea de pregătire nu este depășită”, mai precizează sursa citată.

Care sunt documentele necesare

Pentru a solicita transferul în alt centru de pregătire, rezidenții au de strâns mai multe documente pe care trebuie să le transmită. Acestea sunt: 

Anunțul mai subliniază că le este recomandat tuturor solicitanților să obțină acordurile prin corespondență electronică, cu condiția ca acestea să îndeplinească toate cerințele (cerințe privind semnăturile avizate și număr de înregistrare).

La rândul lor, direcțiile de sănătate publică din țară și din București trebuie să trimită către Ministerul Sănătății, până cel târziu la data de 30 septembrie, tabelele cu solicitările înregistrate. 

Analizarea cererilor depuse se va face în perioada 1-7 octombrie 2020, iar afișarea cererilor admise sau respinse se va face la data de 12 octombrie 2020 pe site-ul Ministerului Sănătății. Schimbarea centrelor de pregătire va fi operațională cu data de 15 octombrie 2020”, mai spune anunțul citat. 

Citește și 5 sfaturi pentru a-ti gasi repede un job dupa rezidentiat

Rubricile solicitărilor ce vor ajunge la reprezentanții Ministerului Sănătății sunt: nume și prenume, specialitatea, rezident pe loc sau pe post, unitatea sanitară de încadrare, anul de rezidențiat, centrul universitar în care se pregătește, centrul universitar solicitat și motivele solicitării (pe scurt).

Cei care vor un transfer au de ales între centre universitare din Arad, Brașov, București – Caron Davila, București – Titu Maiorescu, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș sau Timișoara. 

Cele mai puține locuri pentru medicii rezidenți sunt la specialitățile Alergologie și imunologie clinică, Endocrinologie, Genetică medicală, Nefrologie Pediatrică, Psihiatrie Pediatrică. 

Citește și Sfaturi Pentru A Avea Grija De Tine In Perioada Rezidentiatului

La polul opus, cele mai multe locuri pentru medicii rezidenți sunt la următoarele specialități: Pediatrie, Psihiatrie, Obstetrică – Ginecologie, Medicină internă, Medicină de familie, Farmacie generală, Boli infecțioase sau Chirurgie generală. 

De menționat este că centrul București – Carol Davila are cele mai multe locuri disponibile.

Ești medic rezident și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version