Cum să gestionăm recrutarea personalului medical în contextul pandemiei de Covid-19

Cum să gestionăm recrutarea personalului medical în contextul pandemiei de Covid-19

Pandemia de Covid-19 schimba regulile pe toate planurile, iar recrutarea personalului medical nu este scutita de modificari. Avand în vedere rapiditatea cu care se raspandeste noul coronavirus, precum si nevoia tot mai mare de personal medical in spitale, specialistii în HR trebuie să isi adapteze strategia la situatia prin care trecem. 

Luni, 16 martie 2020, pe fondul pandemiei de Covid-19, presedintele tarii, Klaus Iohannis, a anuntat decretarea starii de urgenta in Romania, pentru urmatoarele 30 de zile. 

Printre masurile luate odata cu aceasta stare de urgenta la nivel national, se numara si posibilitatea de a angaja personal medical si auxiliar fara concurs in urmatoarele 6 luni. In acest fel, se doreste simplificarea si accelerarea procesului de angajare a cadrelor medicale, de care este mare nevoie in spitale in contextul actual. 

Asadar, departamentele de HR ale spitalelor si clinicilor au liber la angajari, care se pot face in ritm accelerat intrucat lipsa de cadre medicale poate avea efecte catastrofale in perioada aceasta de pandemie de Covid-19. 

Citeste si: COVID-19 | Stare de urgenta in Romania

Pentru a convinge medicii si asistentele sa se angajeze in plina pandemie de Covid-19, este necesar ca angajatorul sa dovedeasca faptul ca cel angajat va fi ajutat prin orice mijloc sa combata aceasta afectiune contagioasa fara a isi pune viata in pericol. 

MediJobs a observat ca exista o crestere a nevoii de personal medical, mai ales de medici specialisti precum medicii de boli infectioase, cei pneumologi, imunologi sau medici de laborator. Se inregistreaza, de asemenea, o crestere a nevoii angajatorilor si in ceea ce priveste asistentii medicali pentru punctele de recoltare a probelor. 

De aceea, platforma MediJobs vine in ajutorul unitatilor spitalicesti care au nevoie urgenta de personal medical pentru a face fata numarului mare de pacienti diagnosticati cu Covid-19 sau suspecti de infectie cu noul coronavirus. Concret, spitalele vor putea intra in contact mult mai usor cu medici sau asistente care se inscriu aici https://medijobs.ro/voluntariat pentru a lucra voluntar pentru o perioada scurta de timp. In acest fel, poate fi combatuta, macar pe termen scurt, criza de personal medical din spitale.

Se recomanda departamentelor de HR din institutiile medicale sa puna la punct proceduri cat mai simple de angajare a cadrelor medicale, macar pentru perioada aceasta dificila prin care trecem cu totii. Numai asa pacientii pot beneficia de ajutorul de care au nevoie pentru a invinge acest nou coronavirus.

Citeste si: COVID-19 | Noi măsuri propuse pentru combaterea infecțiilor

Despre Autor

Diana - Maria Stilpeanu

Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.

Facebook Comment