3 raspunsuri pentru cea mai grea intrebare din cadrul unui interviu

3 raspunsuri pentru cea mai grea intrebare din cadrul unui interviu

Una dintre cele mai comune intrebari puse in cadrul interviurilor de angajare este “De ce ar trebui sa te angajam?”. Iar răspunsul pe care îl dai la aceasta intrebare poate avea un rol decisiv pentru angajator. 

De ce iti pune angajatorul aceasta intrebare

Pentru a oferi cel mai bun raspuns la intrebarea de baraj “De ce ar trebui sa te angajam pe tine”, trebuie sa stii de ce angajatorul iti pune aceasta intrebare. Iata de ce se pune aceasta intrebare in cadrul interviului de angajare:

1. Pentru a verifica daca intelegi exact care va fi rolul tau, dar și daca stii lucrurile esentiale despre angajator

In functie de raspunsul pe care il vei da, angajatorul isi va da seama daca ti-ai facut o documentare temeinica inainte de a aplica pentru job.

Pentru a convinge angajatorul ca esti persoana potrivita, e recomandat sa specifici 2-3 calitati pe care le ai, care te fac potrivit pentru acest job.

2. Pentru a afla daca ai sau nu incredere in fortele tale

Un angajat cu probleme la capitolul stima de sine are sanse mai mici sa exceleze la locul de munca, in comparatie cu unul care are incredere in propria persoana. De aceea trebuie sa iti convingi angajatorul ca tu esti cel mai potrivit pentru a fi angajat. Asta nu inseamna ca trebuie sa te lauzi in exces, uitand de modestie, ci ca trebuie sa stii sa pui in lumina atuurile pe care le ai. 

3. Pentru a vedea care sunt lucrurile care crezi tu ca te fac special, in comparatie cu alti candidati

Pentru fiecare loc disponibil, angajatorul stie exact ce fel de om cauta. Asadar tu trebuie sa il convingi ca ai calitatile pe care le cauta la cel pe care il va angaja. 

Nu este insa suficient sa mentionezi lucrurile la care esti priceput, ci trebuie sa il convingi pe angajator explicandu-i cum te pot ajuta atuurile tale sa evoluezi pe plan profesional odata angajat pe postul disponibil. 

3 raspunsuri pentru intrebarea “De ce ar trebui sa te angajam”
  1. “Sunt de parere ca ar trebui sa ma angajati pentru ca experienta si cunostintele mele imi vor permite sa aduc plusvaloare echipei in care voi lucra.”
  2. “Consider ca sunt cel mai potrivit pentru acest job intrucat cunostintele si abilitatile mele sunt direct proportionale cu dorinta de a lucra in aceasta echipa.”
  3. “In urma documentarii facute, mi-am dat seama ca am tot ce trebuie pentru a avea rezultate excelente pe acest post. Printre atuurile mele se numara: experienta, abilitatea de a invata lucruri noi intr-un timp scurt, setea de cunoastere si abilitatea de a lucra in echipa, dar si sub presiune.”
Ce să NU raspunzi la aceasta intrebare

Iata cateva lucruri pe care ar fi bine sa le eviti cand raspunzi la intrebarea “De ce ar trebui sa te angajam?”:

  • modestia exagerata;
  • aducerea in discutie a unor calitati/ abilitati care nu sunt relevante pentru jobul in cauza;
  • expunerea unor abilitati fara demonstrarea acestora prin aducerea experientei in discutiei;
  • folosirea argumentului “pentru ca imi doresc/ am nevoie de acest job” – angajatorul trebuie sa auda avantajele pe care le va avea el oferindu-ti acest job.

Daca ai emotii in ceea ce priveste un interviu de angajare, nu ar strica sa faci cateva repetitii acasa. Poti formula si exersa raspunsurile la cele mai frecvente intrebari de la interviuri, astfel incat intrebarile primite sa nu te surprinda astfel incat sa iti pierzi cuvintele. Cu cat te gandesti mai mult la raspunsuri, cu atat acestea vor fi mai argumentate si mai relevante.

Citeste si: Cele mai comune 8 întrebări pe care le primește un asistent medical în timpul unui interviu

Despre Autor

Diana - Maria Stilpeanu

Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.

Facebook Comment