Site icon MEDIjobs

Radiologie si Imagistica Medicala: perspective de dezvoltare profesionala pentru medici si competente medicale

medic radiologie si imagistica medicala

Dupa obtinerea titulaturii de Medic Specialist pe Radiologie si Imagistica Medicala ai posibilitatea sa te supraspecializezi alegand una sau mai multe competente. Iata care sunt acestea:

 

Tomografie computerizata (CT)

Examenul va consta din doua probe:

 

Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM)

Examenul va consta din doua probe:

 

Senologie imagistica

Examenul va consta din doua probe:

 

Managementul Serviciilor de Sanatate

Examenul va consta din două probe:

-proba scrisa si proba orala (prezentarea unei lucrari personale), din tematica pregatirii efectuate.

 

Medicina aerospatiala

Examenul va consta din doua probe: – o proba scrisa si o proba practica din tematica pregatirii efectuate.

 

Managementul medical al dezastrelor

 

Homeopatie, Acupunctura, Apiterapie, Fitoterapie, Aromaterapie

Examenul va consta din doua probe:

 

Ingrijiri paliative

Examenul va consta din doua probe: o proba scrisa si o proba practica din tematica cursului.

 

Inainte de examen, toti cursantii trebuie sa pregateasca un dosar care sa cuprinda o serie de documente. Le gasesti pe toate aici.

 

Perspective financiare

Din istoricul proceselor de recrutare pentru Medici Specialisti Radiologie si Imagistica Medicala, am constatat ca exista diferente financiare substantiale daca un Medic Specialist detine anumite competente medicale. De exemplu, un Medic Specialist Radiologie si Imagistica Medicala care nu detine alte competente medicale poate avea un salariu incepand de la 3.500 lei Net si poate ajunge pana la 5.000 lei Net. Pe de alta parte, un Medic Specialist Radiologie si Imagistica Medicala care detine competenta medicala pe CT/RMN poate avea un salariu incepand de la 5.000 lei Net si poate ajunge pana la 10.000 lei Net.

Ca tendinta, observam ca angajatorii doresc sa aiba in componenta echipei Medici Specialisti pe Radiologie si Imagistica Medicala care au competenta medicala pe CT si/sau RMN. Acest lucru faciliteaza diagnosticarea pacientului intr-un mod mult mai rapid si ofera medicilor oportunitatea de suplimentare a venitului intr-un timp scurt.

Acest articol reprezinta prima parte dintr-o serie de materiale despre competentele medicale pe care le poate avea un medic, in functie de specialitate. Vom continua seria cu mai multe exemple de competente pentru fiecare specialitate in parte.

Vezi Partea 1-Medici Specialisti pe Medicina Interna.

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru Medici, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

 

 

 

Exit mobile version