Site icon MEDIjobs

C.E. lucrează la un proiect prin care studenții din statele membre UE să primească „diploma europeană”

diplomă europeană

Studenții din România, inclusiv cei la Medicină, ar putea beneficia în viitor de o diplomă europeană, menită să îi ajute pe plan internațional și să se confrunte cu mai puțină birocrație atunci când vor colabora cu instituții din străinătate.

Este vorba despre un demers al Comisiei Europene care pregătește terenul pentru un nou tip de program. 

„O astfel de diplomă europeană ar reduce birocrația și ar permite instituțiilor de învățământ superior din diferite țări să coopereze fără sincope la nivel transfrontalier și să instituie programe comune. Comunicarea propune o cale concretă de cooperare între statele membre ale UE și sectorul învățământului superior, în vederea creării unei diplome europene recunoscute automat în întreaga UE”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanța Comisiei Europene în România

Citește și despre Tot ce trebuie să știe un viitor absolvent de medicină despre prezentarea lucrării de licență

Având în vedere că sistemele de învățământ universitar sunt diferite în fiecare stat al Uniunii Europene, pentru obținerea unei astfel de diplome sunt propuse două posibile puncte pentru ca absolvenții să beneficieze de facilități: 

Comisia va sprijini statele membre pentru a depune eforturile de eliberare a diplomei europene printr-o serie de acțiuni concrete, inclusiv un laborator de politici, sprijinit de programul Erasmus+, care urmează să fie înființat în 2025. 

„Pachetul va fi discutat cu Consiliul UE și cu principalele părți interesate din învățământul superior în lunile următoare. Comisia invită Consiliul, statele membre, universitățile, studenții și partenerii economici și sociali să colaboreze pentru ca diploma europeană să devină o realitate”, mai arată sursa citată.

Asigură-ți viitorul în medicină! Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi te vom conecta simplu și rapid cu joburile din spitalele și clinicile din România.

Exit mobile version