Primul transplant de țesut pulmonar de la donatori vii la un pacient cu COVID-19

Primul transplant de țesut pulmonar de la donatori vii la un pacient cu COVID-19

Medicii din Japonia au anunțat că au efectuat primul transplant de țesut pulmonar din lume de la donatori vii, la un pacient cu probleme pulmonare severe cauzate de COVID-19.

O femeie din regiunea vestică japoneză Kansai a primit de la soțul și fiul ei părți din plămâni.

Citește și A fost realizat primul transplant de trahee din istorie

Premieră mondială în medicină

A fost realizat primul transplant din lume de țesut pulmonar de la donatori vii, la o persoană cu leziuni pulmonare COVID-19. Transplanturile de la donatori aflați în moarte cerebrală, în Japonia, sunt încă rare, iar donatorii vii sunt considerați o opțiune mai realistă pentru pacienți.

Am demonstrat că avem acum o opțiune de transplant pulmonar de la donatori vii. Cred că acesta este un tratament care dă speranță pacienților” cu leziuni pulmonare severe cauzate de COVID-19 ”, a declarat dr. Hiroshi Date, chirurg la spitalul care a condus operația.

Deși s-au efectuat zeci de transplanturi de părți de plămâni prelevate de la donatori aflați în moarte cerebrală, la pacienți cu leziuni pulmonare legate de COVID-19 în Statele Unite, Europa și China, un astfel de transplant de la pacienți vii nu a fost realizat până în prezent.

Femeia s-a infectat cu SARS-CoV-2 la sfârșitul anului trecut și chiar și după ce s-a vindecat de boală, plămânii ei nu mai erau funcționali sau tratabili, iar singura opțiune pentru ea de a trăi era să primească un transplant pulmonar.

Citește și Primul studiu care evaluează răspunsul imun al organismului la vaccinarea împotriva COVID-19

Soțul și fiul ei s-au oferit voluntari să doneze părți din plămâni, iar operația a fost efectuată la Spitalul Universitar din Kyoto de către o echipă de 30 de membri, condusă de dr. Hiroshi Date. Soțul ei a donat o parte din plămânul stâng, iar fiul a dat o parte din plămânul drept.

Femeia este monitorizată contant, starea sa este bună și se așteaptă să poată părăsi spitalul în aproximativ două luni și să revină la viața normală în aproximativ trei luni.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment