Site icon MEDIjobs

Prima practică de vară pentru asistenți medicali

practica-de-vara-asistent-medical

Medicina poate fi o adevărată provocare pentru toți cei care aleg să meargă pe această cale. Zic asta deoarece o carieră în acest domeniu este complexă și implică multe compromisuri, inclusiv pentru asistenți medicali. Aleasă din pasiune, are nevoie de studiu intens, constant, dar și de practică, ca atare.

Practica de vară pentru un asistent medical

Ca asistent medical, indiferent că faci facultate sau școală postliceală, este necesar să fii înarmat cu răbdare, să acorzi atenție sporită și să fii dispus să faci anumite sacrificii. Printre ele, se numără și practica de vară, de 4 săptămâni, care este obligatorie. Aceasta se poate face oriunde, la alegere, însă de preferat ar fi undeva pe spital, căci aici ai oportunitatea să înveți foarte multe, mai ales dacă ești în primul an.

La fel a fost și în cazul meu, și încă din primul an am făcut practica în spital, pe secția de chirurgie generală. Întrucât facultatea se axează foarte mult pe teorie, aș putea să zic că partea cu practica mi-a revenit mie, de a-mi da silința și a fi cât mai implicată. Oarecum, este și normal, deoarece în facultate sau în școală, volumul de studenți este crescut și cu greu mai apuci să faci ceva și pe clinică.

Astfel, la finalul fiecărui an de studiu, este bine să te pui pe treabă, să te interesezi din timp pe ce secție ai vrea să mergi și să îți aloci o lună întreagă de învățat și aprofundat. Ce-i drept, vacanța de vară nu mai este chiar așa de lungă, însă se merită, mai ales dacă îți dorești cu adevărat o carieră de asistent medical, unde dorința și curiozitatea sunt lucruri esențiale.

Beneficii practica de vară la asistenți medicali

Pentru mine, practica în toți cei patru ani a fost o experiență care m-a responsabilizat, m-a făcut să fiu mai organizată și mi-a oferit numeroase satisfacții. Faptul că interacționam zilnic cu personal medical mă ambiționa să ajung cât mai repede la telul pe care mi l-am propus. Numai în practica de vară am putut să îmi dau seama ce presupune exact această meserie, câte dificultăți pot fi întâmpinate, dar și câte satisfacții poate să îți ofere.

Familiarizarea cu domeniul, cu pacienții, învățarea de tehnici și manevre noi, toate ajută la formarea ta și îți vor fi de folos în momentul în care vei începe să profesezi. Trebuie avut în vedere faptul că, în această perioadă de o lună, te vei dezvolta foarte mult și vei învăța de la o zi la alta să faci tehnicile mai corect. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei deveni din ce în ce mai bun.

În cazul meu, așa a funcționat. Recunosc, în primele zile de practică am fost puțin dezamăgită, deoarece eram destul de stângace și nemulțumită de mine. Acest lucru m-a determinat să pun cât mai multe întrebări, să nu mă mai grăbesc și să exersez. Și da, m-au ajutat enorm aceste aspecte, căci treptat am observat îmbunătățiri vizibile, atât în atitudine, cât și în realizarea manevrelor medicale.

În fiecare an, la finalul fiecărei practici, făceam o retrospectivă și abia atunci realizam cât de multe se pot schimba și învăța. Așadar, din experiența mea, pot să spun că totul constă în exercițiu, răbdare, voință și deschidere față de tot ceea ce este nou. Nu grăbi lucrurile, oferă-ți timp și vei vedea că drumul spre ceea ce îți dorești este foarte aproape. Dacă vei ține cont de aceste mici detalii și vei lucra cu tine însuți, cu siguranță vei ajunge să fii foarte bun și îți vei contura o frumoasă carieră de asistent medical!

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi oportunități de job-uri pentru asistenți medicali și noutăți din domeniul medical, fă-ți un cont gratuit pe MEDIjobs!

Ești asistent medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version