Podcast-uri medicale străine pe care merită să le asculți în 2020!

Podcast-uri medicale străine pe care merită să le asculți în 2020!

Este dimineață și te pregătești să îți începi tura la spital? Ești prins în trafic în drum spre muncă sau pur și simplu vrei să te documentezi cu privire la ultimele noutăți din domeniul medical într-o pauză de studiu? Atunci ascultarea unor podcast-uri este activitatea perfectă pentru tine. Podcast-urile sunt menite să te relaxeze, să te informeze și poate chiar să îți ofere idei și perspective noi asupra unor anumite subiecte. Dacă ai rămas în pană de idei, în continuare îți vom prezenta cele mai în vogă podcast-uri medicale (pe categorii) din străinătate pentru a le asculta la începutul anului 2020.

Podcast-uri pentru studenții la medicină

  • Board Rounds – Acest podcast este susținut de doi doctori renumiți – Dr. Ryan Gray și Dr. Andrea Paul, aceștia concentrându-se pe ajutorul oferit studenților la medicină. În fiecare episod al unui podcast, doctorii vorbesc despre subiecte și examene care se susțin în cadrul facultății, pe diferite categorii de dificultate și specializări. Rolul lor este să pregătească studenții pentru marile examene pe care le vor susține până la sfârșitul studiilor.
  • The Short Coat Podcast – Deviza acestui podcast este următoare „ceea ce nu vi se spune despre facultatea de medicină este cât de remarcabilă poate fi”. În timpul episoadelor, actuali studenți la facultatea de medicină din Iowa vorbesc despre ceea ce înseamnă „în realitate” să fii un student la medicină. Sunt podcast-uri săptămânale și sunt orientate către studenții la medicină sau persoanele care își doresc să urmeze această profesie, dar nu sunt 100% siguri.
  • The Undifferentiated Medical Student – Ești aproape de rezidențiat și încă nu știi ce specializare să alegi? Acest podcast este perfect pentru tine. Rolul său este de a ajuta studenții la medicină în ani terminali să își selecteze specializarea pe care vor să se axeze în profesia lor, dar și să își planifice cariera în medicină. Majoritatea episoadelor reprezintă interviuri cu diferiți doctori și specialiști din fiecare domeniu care prezintă atât plusurile, cât și minusurile fiecărei ramuri.

Podcast-uri pentru doctori

  • Docs Outside the Box – Acest podcast prezintă perspectivele unor doctori foarte inovativi, care au adus contribuții importante domeniului de care aparțin. Este un podcast interesant, care îți poate oferi perspective noi, mai ales dacă profesezi în domeniu. Unele episoade sunt adresate unor doctori obișnuiți, dar care au avut perspective diferite, ceea ce a condus la realizarea unor cazuri dificile. Este un podcast ideal pentru doctorii care au nevoie de inspirație și perspective noi.
  • 2DocsTalk – Acest podcast îi are în prim plan de Dr. Kendall Britt, un doctor practicant și Dr. Amy Rogers, o scriitoare renumită pentru medicină, în care discută diferite subiecte din domeniul medical, rolul acestora fiind de a face doctorii să ia cele mai bune decizii și soluții alături de pacienții lor.
  • Everyday Emergency – Ești fanul poveștilor adevărate ce prezintă cazuri interesante de medicină? Acest podcast este perfect pentru tine. Realizat de o organizație non-profit denumită „Doctors without borders”, acest podcast este adresat experților medicali și logistici care lucrează în domenii de urgență, dar și în locuri din lume unde îngrijirile medicale sunt deosebite.

Podcast-uri pentru asistente

  • The Nurses State – Acesta este un podcast care se face de două ori pe lună și este condus de către două asistente. Ele discută toate problemele care afectează asistenții medicali din zilele noastre, fără a menaja subiectele sensibile, ceea ce îl face un podcast extrem de real și de informativ.
  • Insights in Nursing – Vrei să știi cât mai multe perspective noi în domeniul asistenței medicale? Acest podcast își va permite să fii la curent cu cea mai nouă tehnologie și etică din acest domeniu. De asemenea, vei afla cele mai interesante noutăți, care îți pot fi extrem de utile în meseria de zi cu zi.
  • ONF Podcast Series  – Lucrezi ca asistentă într-o secție de oncologie? Acest podcast este ideal pentru tine. Realizat de Societatea de Asistente din Oncologie, podcast-ul cuprinde 20 de episoade cu privire la modul de îngrijire al pacienților aflați în diferite stadii ale diferitelor tipuri de cancer.

Citește și: Anul acesta fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume

Despre Autor

Clara Mironescu

Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.

Facebook Comment