Oficial al OMS: Al doilea an al pandemiei poate fi și mai dur

Oficial al OMS: Al doilea an al pandemiei poate fi și mai dur

Al doilea an al pandemiei ar putea fi și mai dificil decât cel care s-a încheiat recent. Avertismentul vine de la un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, Mike Ryan. 

Astfel, potrivit acestuia, anul 2021 ar putea fi mai dificil din mai multe considerente. Unul vizează modul în care virusul circulă în prezent și este răspândit, în special în emisfera nordică a lumii. De asemenea, un lucru îngrijorător este și noua tulpină a virusului Sars-COV2, descoperită în Marea Britanie. În România, primul pacient a fost confirmat cu noua tulpină la finele săptămânii trecute, la Institutul „Matei Balș” din București.

Citește și Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS): „Este nevoie de inca 6 milioane de asistenti medicali la nivel global”

În prezent trecem prin al doilea an al acesteia (pandemie, n. r.) și poate fi și mai dur, având în vedere dinamica transmiterii și câteva probleme pe care le observăm”, a spus Mike Ryan, director pentru urgențe sanitare din Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Declarația a avut loc în cadrul unui eveniment susținut în mediul online.

Cu siguranță, în emisfera nordică, în mod particular în Europa și în America de Nord, noi am observat acea „furtună” de sezon – răceli, oameni care se strâng în interior, oameni care s-au reunit pentru socializare; au fost și alte combinații de factori care au condus la o creștere a ratei de transmitere în multe, foarte multe țări”, a mai spus oficialul OMS.

La rândul ei, în cadrul aceleiași conferințe, Maria Van Kerkhove, coordonatorul tehnic din OMS, a lansat un avertisment în aceeași linie: „După sărbători, în unele țări situația se va înrăutăți, înainte să se îmbunătățească”. 

Până în prezent, peste 93 de milioane de oameni au fost infectați cu virusul Sars-COV2, la nivel mondial. Aproape 2 milioane de oameni confirmați au murit. 

Citește și Impactul pandemiei de COVID-19 asupra locurilor de muncă. Predicții 2021 pentru Sistemul Medical

În total, de la începutul pandemiei, în țara noastră au fost confirmate 684.917 de persoane. Dintre acestea, 614.545 au fost vindecate, iar 17.035 au murit.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment