Noul ministru al Sănătății este medic endocrinolog

Noul ministru al Sănătății este medic endocrinolog

Miercuri a fost numit noul ministru al Sănătății, Dr. Ioana Mihăilă, de profesie medic primar endocrinolog.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului Sănătăţii a avut loc la Palatul Cotroceni.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Citește și: Pandemia în România: Trei miniștri ai Sănătății schimbați într-un an

Parcursul Ioanei Mihăilă

Ioana Mihăilă este medic primar Endocrinologie şi coordonator medical la „Clinica Medena”. Aceasta a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi şi are studii postuniversitare, având titlul de Doctor în Medicină Generală, obţinut la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj. Din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca.

Totodată, aceasta are numeroase cursuri de formare continuă în domenii medicale.

În 2020, Ioana Mihăilă a fost candidatul alianţei USR-PLUS la primăria Oradea, iar de la 1 februarie 2021, a ocupat funcţia de secretar în Ministerul Sănătăţii, în timpul  mandatului lui Vlad Voiculescu.

„Nu pot să spun că voi şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-am avut împreună cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, iar mandatul este al meu”, a spus Ioana Mihăilă.

Citește și: Politicienii vor ca toate spitalele să fie administrate de Ministerul Sănătății

„Echipa este în curs de formare şi probabil că în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna doctor Moldovan vor rămâne alături de noi şi mă aştept ca, cu ajutorul lor, să nu existe mari fracturi în cele două metode de a gestiona criza Covid”, a completat aceasta.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment