Site icon MEDIjobs

Noiembrie: Luna Națională a Îngrijirii și Spitalizării la Domiciliu

domiciliu

Uneori, compasiunea nu mai face parte din viața de zi cu zi. În această lună, dedicată îngrijirii și spitalizării la domiciliu, putem mulțumi cadrelor medicale care îi ajută pe cei bolnavi să facă față perioadelor grele din viața lor, să îi ajute pe vârstnici sau să le ofere îngrijire și iubire oamenilor care sunt în faze terminale ale diferitelor boli. Majoritatea celor care lucrează în îngrijirea la domiciliu nu câștigă suficienți bani pentru a-și permite un trai decent, totuși merg întotdeauna, cu drag, să asigure curățenia în casele pacienților, pregătirea meselor, dar și pentru a trata persoanele respective. Persoanele care lucrează în îngrijirea la domiciliu sau ospicii au făcut un angajament, să ajute pacienții să își încheie viața în mod demn. Așadar, în această lună, aducem mii de mulțumiri celor care lucrează în azile, ospicii și celor care oferă  servicii de îngrijire la domiciliu.

Cinci lucruri pe care ar trebui să le cunoaștem despre îngrijirea sănătății la domiciliu și ospiciu:

  1. Este rentabilă – Îngrijirea la domiciliu este mai puțin costisitoare decât alte forme de îngrijire, incluzând facilitățile de tratament la domiciliu la fel ca cele din spital.
  2. Este o muncă grea –  De exemplu: peste 2 milioane de asistenți medicali la domiciliu, oferă îngrijire și asistență unui număr de peste 12 milioane de cetățeni din Statele Unite ale Americii anual.
  3. Această meserie servește milioane de pacienți – Potrivit „National Hospice and Palliative Care Organization”, peste un milion de oameni care trăiesc o anumită etapă a unei boli terminale primesc îngrijiri de spitalizare anual.
  4. Ospiciul are orgine lingvistică latină – Termenul „ospiciu” are aceeași rădăcină latină ca și cuvântul „ospitalitate”.
  5. Ne ține în locuințele noastre – Peste nouăzeci la sută dintre oameni preferă să îmbătrânească acasă, într-un mediu prietenos, familiar, iar îngrijirea la domiciliu este metoda optimă de a acorda asistența medicală în rândul persoanelor cu dezabilități, vârsnici sau bolnavi cronici.

Citește și: A lucra într-un azil de bătrâni pe post de infirmier – iată ce trebuie să știi!

De ce Luna Națională de Îngrijire și Spitalizare la Domiciliu este importantă?

Se concentrează asupra puterii de vindecare acasă, în sânul familiei și al comunității

Conceptul de ospiciu pentru bolnavii terminali datează din vremurile medievale, când călătorii veniți din pelerinaje sau cei care călătoreau foarte mult au găsit ospiciul ca fiind un adăpost sigur pentru odihnă, completat de o masă sănătoasă și o vorbă bună. Astăzi, ospiciul oferă îngrijire și confort pentru pacienții aflați în stadiul final al unei boli, sau celor care doresc să rămână în propria casă sau să se afle într-un mediu familiar. Pe parcursul Lunii Naționale de Îngrijire și Spitalizare la Domiciliu, mulțumim milioanelor de asistenți medicali, asistenți de îngrijire la domiciliu, terapeuți și asistenți sociali, care sunt mereu alături de pacienți, în timpul bolilor grave sau a celor aflați în ultimele etape ale vieții.  Îngrijirea la domiciliu permite pacienților să își trăiască viața în stilul propriu și să își trăiască ultimele zile cu demnitate.

Oferă pacienților libertate și respect

Luna Națională de Îngrijire și Spitalizare la Domiciliu evidențiază nu numai activitatea de vindecare a îngrijitorilor la domiciliu și a lucrărilor de îngrijire, dar, de asemenea, amintește de ce ospiciile și îngrijirea la domiciliu sunt atât de importante pentru bunăstarea pacienților. Persoanele în vârstă preferă locațiile familiare, deoarece le oferă un sentiment de confort. A fi acasă este libertate pentru oameni, deoarece nu sunt  foarte atrași de gândul că vor sta departe de familie, așa cum se întâmplă în casele de bătrâni sau spitale. La nivel practic, riscul de infecție este mai mic la îngrijirea la domiciliu, în plus, majoritatea asistenților medicali care se ocupă de îngrijiri sunt profesioniști specializați, care se concentrează mai degrabă asupra vindecări și nu asupra spectrului morții.

Calitatea îngrijirii la domiciliu este recunoscută ca o formă de îngrijire mai puțin costisitoare

Sistemul de îngrijire la domiciliu și de asistență colaborează întotdeauna pentru a găsi modalități de a menține pacienții în legătură cu medicii lor. Sistemele de telemedicină permit pacienților să discute probleme cu medicii lor pe Skype, economisind atât timp, cât și bani.

Citește și: Asistent debutant: Cum să te descurci cu pacienții în vârstă

Exit mobile version