Cele mai bune aplicații pe care să le folosești atunci când lucrezi de acasă

Cele mai bune aplicații pe care să le folosești atunci când lucrezi de acasă

Munca de acasă reprezintă o provocare, deoarece e greu să rămâi productiv și să dai dovadă de profesionalism, dacă nu-ți suflă nimeni în ceafă, iar comunicarea cu colegii și clienții e dificilă atunci când n-ai la îndemână ustensilele necesare, dar cu toate acestea, munca în sistem remote a luat avânt. De exemplu, chiar și fără pandemie, în Marea Britanie, 50% dintre angajați își rezolvă acasă o parte dintre sarcinile de lucru și în ciuda faptului că majoritatea au ocazia să lucreze de oriunde, 84% dintre aceștia aleg să o facă din confortul propriei case. 

Din fericire, există foarte multe aplicații care-ți ușurează munca de acasă în această perioadă și nu numai, trebuie doar să dai dovadă de dedicare și să ai curajul de a învăța cum să le folosești. Noi îți prezentăm astăzi 19 dintre cele mai folosite, în speranța că te vom ajuta să depășești piedicile care vin odată cu statul acasă toată ziua.

Citește și Interviul la distanță | Cum te asiguri că alegi candidatul potrivit

Comunicare
  1. Google Hangouts – Dacă încerci să găsești o alternativă pentru Skype, Google Hangouts este perfect pentru comunicarea audio, dar și pentru conferințe video, iar dacă deja ai folosit Slack acesta îți va simplifica viața.
  2. Hip Chat – Hip Chat este un alt program de chat care câștigă din ce în ce mai mult în popularitate, doar că se potrivește cel mai mult dacă deja folosești produse Atlassian.
  3. Jing – Când vrei să-i explici ceva unui coleg, Jing este soluția ce-ți permite să faci screenshot-uri la fiecare 5 minute, pe care să le încarci în Drive și să obții apoi un link pe care să-l împărtășești cu restul lumii, pentru a economisi timp.
  4. Join.me – Acesta îți oferă opțiunea de conferință video sau doar audio cu restul echipei și te lasă să-ți împarți ecranul cu oamenii tăi, fiind astfel perfect pentru o conferință rapidă.
  5. Slack – Este la ora actuală cea mai folosită aplicație de acest gen, deoarece permite interacțiunea în timp real, fără nici un fel de întârziere. Prin intermediul lui poți trimite și GIF-uri, mesaje predefinite către altcineva sau către tine și astfel îți reduci încărcarea e-mail-ului.
  6. Zoom – Dacă lucrezi într-o echipă foarte mare și cauți o aplicație care să-ți permită să introduci în discuție mai multe persoane, Zoom este alegerea potrivită. În plus, poți înregistra conferința și o poți distribui mai târziu celor care n-au putut participa.
Feedback
  1. Chimp or Champ – Deși nu este exact o aplicație, e foarte util pentru a conduce remote echipa și dacă vrei să ai parte de răspunsuri sau sugestii rapide. 
  2. Doodle – Este unealta potrivită dacă vrei să lansezi scurte sondaje de opinie sau să întrunești din scurt o ședință a cărui program să se potrivească cu al tuturor.
  3. OfficeVibe – Poți monitoriza nivelul de satisfacție și fericire al tuturor membrilor echipei, care primesc în mod regulat întrebări despre atmosfera de lucru, sentimentele lor, ceilalți colegi și ce mai poate fi îmbunătățit. Răspunsurile sunt apoi trimise anonim și înregistrate de un team leader.

Citește și Coronavirus la muncă: 5 Trenduri de Succes în Recrutare în Timpul COVID-19

Partajarea fișierelor
  1. Box – Este o alternativă la Google Drive și Dropbox, care-ți permite să salvezi și să împărtășești cu alții fișiere. De asemenea, se poate conecta cu ușurință la Office 365, Google Apps și Slack.
  2. Dropbox – O metodă foarte folosită de a stoca documente în Cloud, doar că are spațiu limitat gratuit. Poți însă salva și distribui documente, lăsându-ți colegii să editeze sau să adauge unele noi.
  3. Google Drive – Este deja un clasic, care-ți permite să stochezi și să împarți spreadsheet-uri, documente și alte fișiere, dacă ai un cont de Google.
  4. Quip – Permite echipelor să colaboreze și să discute despre documente, spreadsheet-uri și liste de sarcini, deoarece poți scrie comentarii, accepta propuneri și respinge participarea la anumite proiecte.
Monitorizarea timpului
  1. Time Doctor – Te lasă să urmărești ce sarcini realizezi și îți aduce aminte când trebuie să te întorci la muncă, dacă stai prea mult pe rețelele de socializare. În plus, emite automat facturi pentru clienții tăi, în cazul în care ești freelancer.
  2. Hours – Aici îți poți înregistra toate orele lucrate, deoarece îți arată exact cât timp lucrezi, îți generează reminder-uri și rapoarte și nu permite altor programe să-ți acapareze atenția.
  3. Harvest – Poți urmări progresul făcut de echipa ta, deoarece îți oferă rapoarte automate și poți înregistra diverse cheltuieli, verifica plățile, vedea ce profitabilitate are afacerea ta și primi aprobarea pe anumite sarcini și proiecte.
  4. Hubstaff – Dacă ai nevoie să stea cineva cu gura pe tine când lucrezi, Hubstaff îți face periodic screeshot-uri cu ceea ce faci și îți permite astfel să vezi dacă stai prea mult pe rețelele de socializare de exemplu sau pe site-uri de cumpărături, atunci când ar trebui de fapt să lucrezi.
  5. Toggl – Primești rapoarte pe oră cu ceea ce ai făcut și poți crea altele noi. Îl poți conecta la aplicații precum Todoist și Asana.
  6. Teamweek – Îți permite să faci un calendar colectiv, în care fiecare membru al echipei să vadă ce și când are de făcut o anumită sarcină.

Citește și Cum să comunici eficient în timpul unei crize

Totul se rezumă de fapt la productivitate și munca de acasă are atât beneficii cât și dezavantaje, dar odată ce începi să faci mai multe lucruri într-un timp mai scurt, reduci stresul, îți întărești relațiile și ești mai fericit. Acest lucru nu se întâmplă însă automat și dacă abordezi greșit situația, viața ta poate deveni un coșmar, pentru că dispare acel echilibru profesional-personal la care toată lumea tânjește, pe care de cele mai multe ori, îl ai dacă lucrezi 8 ore pe zi la birou. 

Uneltele de productivitate prezentate mai sus îți vor oferi posibilitatea de a rămâne în top și a face tot ce trebuie într-o zi, în timp ce lucrezi remote.

Despre Autor

Ioana Roșca

Pasionată de călătorii și lectură, urmează o carieră în jurnalism deoarece își dorește ca în fiecare zi să îmbine utilul cu plăcutul. Iubește provocările, noutățile și vede întotdeauna partea bună a oamenilor, încercând să fie prietenă cu toată lumea și să învețe mereu câte ceva de la oricine.

Facebook Comment