Site icon MEDIjobs

Principalele motive pentru care un asistent medical poate fi concediat

asistent

Cu toate ca asistentii medicali sunt foarte cautati, exista situatii in care acestia pot fi concediati – iata care sunt principalele cauze pentru care un anagajator poate lua decizia de a renunta la un asistent din echipa sa!

Distrugerea/ sustragerea echipamentului ori instrumentelor folosite prin prisma muncii depuse

Exista situatii in care asistentii medicali considera ca sunt indreptatiti sa ia acasa cateva dintre bunurile spitalului, considerand ca sunt nesemnificative. Ei bine, angajatorii nu sunt de aceeasi parere asa ca e posibil ca acesta sa fie un motiv de concediere.

De asemenea, si distrugerea, uneori chiar involuntara, a bunurilor unitatii medicale poate fi motiv de pierdere a jobului pentru unii asistenti. Daca nu vrei sa te expui niciunui risc, utilizeaza cu grija echipamentul medical pe care il ai la dispozitie si nu te folosi in interes personal de nimic de la locul de munca.

Nerespectarea programului de munca

O problema pe care multi angajatori o au este lipsa punctualitatii. Nu te gandi acum ca vei fi concediat daca ajungi tarziu intr-o zi si ai un motiv suficient de bun si anunti un superior, insa ai putea avea probleme daca iti faci un obicei din a ajunge cu o jumatate de ora dupa inceperea programului.

Statisticile facute peste Ocean pe aceasta tema arata ca 4 din 10 angajati sunt concediati din cauza ca intarzie in mod regulat la serviciu. Si pauzele prea dese sau prelungite pot face anagajatorul sa se gandeasca sa renunte la un angajat.

Absenta nemotivata de la serviciu

Angajatii care mint cu privire la starea lor de sanatate ori a copiilor lor nu sunt deloc bine vazuti de catre angajatori. Daca cei de la departamentul de resurse umane ori alti colegi banuiesc ca minti cu privire la motivul pentru care nu ai mers la serviciu, e posibil sa iti pierzi locul de munca.

Este in regula sa iti iei concediu medical cand ai nevoie ori sa ceri zile libere pentru a-ti ingriji copiii cand se imbolnavesc, insa nu e acceptat sa minti si sa lipsesti fara un motiv intemeiat, dand programul tuturor peste cap. 

Lipsa performantelor profesionale

De multe ori, concedierea apare atunci cand angajatorul considera ca asistentul nu isi face treaba cum trebuie. Fie ca nu se ocupa de suficient de multi pacienti si trage de timp, fie ca primeste sesizari cu privire la activitatea desfasurata, asistentul poate fi concediat daca superiorii sai trag concluzia ca acesta nu isi face treaba bine si nu isi da suficient de mult interesul.

Agresarea/ hartuirea unui coleg de serviciu ori a pacientilor

Hartuirea sexuala, bullying-ul sau agresiunea verbala/ fizica sunt motive suficient de puternice pentru concedierea unui anagajat. Daca asistentul medical are asemenea scapari comportamentale, fie cu un coleg, fie cu un pacient, concedierea este absolut necesara.

Mintirea unui coleg/ superior pentru ascunderea unei greseli

Cu totii gresim, greselile sunt omenesti, insa atunci cand minti pentru a acoperi o greseala, fapta e mai grava. De aceea, multi asistenti medicali ajung sa ramana fara serviciu dupa ce sunt prinsi cu minciuna. Oricat de grava e gafa pe care ai comis-o la locul de munca, e important sa o recunosti, sa o repari si sa iti para rau. Daca minti pentru a ascunde unele lucruri, nu faci altceva decat sa adancesti problemele.

Cum sa te asiguri ca nu vei fi concediat, daca lucrezi pe postul de asistent medical

Ca in orice domeniu, e important sa fii pasionat de ceea ce faci si sa te straduiesti in fiecare zi sa fii mai bun.

Iata cateva ponturi:

Exit mobile version