Site icon MEDIjobs

Mobilier şi instrumentar stomatologic – partea a II-a

mobilier si instrumentar stomatologie

Continuăm să vă prezentăm instrumentarul stomatologic. Citește și Mobilier și instrumentar stomatologic partea I

Seringă de aspiraţie 3 inele

Seringă de aspiraţie 2 inele ½

Seringă de aspiraţie 1 inel

Seringă de aspiraţie rabatabilă

Seringă cu autoaspiraţie

Seringă intraligamentară stilou

Seringă intraligamentară pistol 

Instrumente de ȋndepărtat lucrări manual

Instrument de scos lucrări automat


Instrument cârlig pentru lucrări

Instrument ȋn formă de cruce pentru lucrări

Cleşte ȋndepărtat coroane

Set de consultaţie

Oglindă plană

Oglindă plană cu rodiu

Oglindă concavă

Mâner de oglindă

Pensă dentară

Sondă dentară

Spatulă bucală


Port matrice circulară

Port matrice ivory

Matrici ivory

Spatule de ciment


Spatule cu mâner de lemn

Instrument de modelat-le cron

Grosimetru iwanson

Articulator

Cleşti pentru bavete

Port amalgam

Bandă de adaptor

Cleşte crampon


Cuţit pentru ceară

Instrument detartraj

Fuloare

Lingură de amprentă


Pensă hârtie articulaţie

Foarfecă chirurgicală carbon-tungsten

Portac inox cu foarfecă incorporat cu inserţie de carbură de tungsten

Cleşti de extracţie pentru copii

Forceps


Oglindă dublă plană simplă

Oglindă dublă plană cu rhodiu

Mașină de spălat și dezinfectat instrumentar

Autoclav  Clasa B

Autoclav rapid

Aparat pentru întreținerea pieselor de mână și a turbinelor

Sistem pneumatic pentru fixarea pinilor

Pini

Distilator apă

Defibrilator extern automat

Sterilizator cu plasmă

Kit pentru fotografie dentară

Incubator Profesional Pentru Indicatori Biologici

Ordinul Ministrului Sănătății nr. 916/2016 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în unităţile sanitare publice şi private, Anexa nr. 5 și Anexa nr. 3 cu Normele privind aprobarea structurii funcționale a cabinetelor medicale în vederea autorizării sanitare (aprobată prin O.M.S. nr. 915/23.12.1999 pentru completarea O.M.S. nr. 84/1998 privind autorizaţia de liberă practică medicală) menționează: toate unitațile sanitare (spitale, cabinete) care folosesc instrumentar refolosibil au obligația de a-l steriliza după fiecare utilizare, iar eficacitatea sterilizării se verifică lunar prin testele bacteriologice și chimice pentru fiecare ciclu de sterilizare.

Monitorizarea performanțelor autoclavelor trebuie realizată în funcție de recomandările autorităților în domeniu: lunar sau în funcție de frecvența utilizării autoclavelor.

Pentru un control optim al procesului de sterilizare, recomandările sunt să utilizați zilnic indicatori biologici în sterilizator. Monitorizarea reprezintă responsabilitatea fiecărei instituții/fiecărui utilizator.

Incubatorul vă permite să monitorizați până la 5 autoclave în același timp, oferindu-vă rezultate foarte ușor de citit și de interpretat care vă arată dacă sterilizarea a fost realizată sau nu.

Indicatorii biologici

Indicatorii biologici reprezintă numele dat unui proces de evaluare a sterilizării unui mediu din prisma rezistenței la tulpini de microorganisme (de exemplu, G. stearothermophilus, B. atrophaeus).

Indicatorii biologici sunt utilizați pentru a dezvolta timpii de procesare pentru încărcări tipice și pentru monitorizarea eficienței procesului de decontaminare. Aceștia mai pot fi utilizați pentru a confirma datele termocuplurilor la verificarea profilurilor de încălzire și validarea eficacității autoclavului.

Indicatorii biologici sunt rapizi, fiabili și independenți pentru rezultate în numai 24 de ore. Flacoanele conțin spori și sunt plasate strategic în încărcătura care urmează să fie sterilizată. După terminarea ciclului de sterilizare, indicatorii biologici sunt incubați și rezultatul nu trebuie să indice o creștere de germeni pentru a valida procesul de sterilizare ca fiind unul reușit.

Șervețele De Curățare Și Dezinfectare

Cele mai bune sunt cele care:

Membrană din PTFE ranforsată cu titan/ neranforsată

Membranele de regenerare din PTFE (teflon) sunt membrane sterile, neresorbabile, realizate din polimerul de politetrafluoroetilenă (PTFE); pot fi ranforsate cu titan sau neranforsate. 

PTFE (teflonul) este un material inert din punct de vedere biologic și biocompatibil cu țesutul uman.

Membranele din PTFE (teflon) ranforsate cu titan utilizate în regenerarea osoasă ghidată (guided bone regeneration – GBR) ajută în formarea de os nou, acționând ca o barieră biologică ce protejează migrarea celulelor din epiteliu, din țesuturile conexe și/sau bacterii care ar putea inhiba creșterea osului. În același timp, membranele oferă spațiul necesar și suficient pentru formarea unei structuri fibrine naturale – precursoarea osului.

Membranele de regenerare din PTFE (teflon) ranforsate cu titan sunt materiale implantabile temporare, utilizate în parodontologie, implantologie și procedurile dentare chirurgicale care necesită o barieră mecanică, în special pentru reconstrucțiile de os. Membranele oferă un mecanism pentru formarea de țesut moale și tare nou și sunt utilizate ca bariere ce oferă spațiu pentru tratarea defectelor parodontale. 

Pentru a asigura menținerea poziției membranei, acestea pot fi stabilizate cu suturi, pini și șuruburi.

Grosimea membranei din PTFE (teflon) ranforsate cu titan este de 0,25 mm.

Exit mobile version