Site icon MEDIjobs

Medicina si literatura

Open book, stack of hardback books on wooden table. Education concept. Copy space.

         De-a lungul timpului, s-a observat o legatura stransa intre medicina si literatura, ambele punand pe primul loc comportamentul uman. Pentru medici sunt mult mai usor de prezentat, argumentat si inteles trasaturile fiecarui tip de personalitate avand in vedere ca zilnic au contact cu diferiti pacienti. Practic, prin transpunerea literara, acestia limiteaza perspectiva sensibilitatii.

        Printre cei mai pasionati cititori de literatura se afla medicii. In ciuda programului incarcat, reusesc sa fie la curent cu literatura moderna, dar sunt atrasi si de cea clasica. Nu este de mirare ca unii dintre cei mai mari scriitori au fost medici: Cehov, Cronin, Jung etc. O alta trasatura comuna ar fi ca majoritatea scriitorilor au suferit de anumite patologii, care s-au “impregnat” in operele lor (Dostoievski – epilepsie, Balzac – cardiac, Proust – astmatic, Tolstoi – sifilis, Nietzsche – despresie).

        Am facut o lista cu unele din cele mai remarcabile opere literare care se leaga de medicina, atat prin stilul scrierilor, cat si prin legatura autorilor cu domeniul medical.

 

Tu cu ce carti ai completa lista de mai sus?

Exit mobile version