Medicii de familie vor primi mai mulți bani pentru activitatea de vaccinare din cadrul cabinetului. În ședința de Guvern a fost majorată suma de la 30 de lei de persoană, la 40 de lei pentru fiecare inoculare.
Potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătății, tariful cuprinde următoarele:
- consultația realizată de medicul de familie
- Administrarea serului anti-Covid19
- Monitorizarea pacientului
- Raportarea reacțiilor adverse de după vaccinare
„Modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie”, explică Ministerul Sănătății. Sumele sunt valabile până în luna septembrie 2021.
De asemenea, medicii de familie vor fi plătiți pentru munca depusă până acum în campania de vaccinare, a dat asigurări ministrul Ioana Mihăilă.
Vaccinarea din cabinetele medicilor de familie a fost lansată oficial, la nivel național, în data de 4 mai.
„Conform raportărilor și estimărilor Comitetului național pentru coordonarea activităților de vaccinare, în momentul acesta, gândul nostru este să începem cu vaccinul Johnson and Johnson, care necesită o singură doză. Acesta este ceea ce gândim în momentul acesta. Dar în momentul lansării vom avea o informație certă”, a spus ministrul Ioana Mihăilă.
Până acum, și-au anunțat intenția de a vaccina în cadrul cabinetului aproximativ 3.000 de medici de familie.
„Speram că prin vaccinarea la cabinetului medicului de familie nu doar vom grăbi rata de vaccinare, dar vom ajunge și în acele medii în care în momentul acesta este dificil de ajuns cu vaccinul. Adică în mediul rural”, a mai explicat Ioana Mihăilă.
Până acum, a fost organizat un proiect pilot la Timișoara, la care au colaborat instituțiile publice, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și medici de familie. A fost administrat serul de la AstraZeneca, iar proiectul „a decurs binișor”, după cum a explicat ministrul.
De menționat este faptul că articolele de lege care arătau că medicii de familie sunt plătiți pentru programarea pacienților la vaccinare au fost abrogate.
Citește și Micșorarea sancțiunilor pentru medicii de familie care neglijează pacienţii COVID-19
„Plata pentru programare era în funcţie de procentul de persoane din lista medicului de familie care erau vaccinate. Primul prag era de 30 de lei urcând apoi progresiv la 50 şi la 60 de lei“, a mai spus ministrul.
Ești medic și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.