Site icon MEDIjobs

Lista competentelor medicale care pot fi detinute de toti Medicii Specialisti

Doctor working with laptop computer and writing on paperwork. Hospital background.

Dupa obtinerea titulaturii de Medic Specialist pe o sectie anume, medicul poate opta pentru supraspecializare alegand o competenta care este din aria specializarii sau una care poate fi aleasa de orice Medic Specialist. Iata care sunt competentele care pot fi obtinute de Medici indiferent de specializare:

Managementul Serviciilor de Sanatate

– medicii specialisti sau primari precum si farmacistii specialisti sau primari, care au parcurs un program de pregatire de l2 module cu durata de cate o saptamana in centrele universitare medicale acreditate prin ordinul MS nr. 418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Sibiu, Oradea, Targu Mures si Timisoara.
– medicii specialisti sau primari care au obtinut diploma de master in Managementul serviciilor de sanatate, ca urmare a programelor de pregatire desfasurate prin catedrele de sanatate publica si management din centrele universitare medicale acreditate de ordinul MS nr. 418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, cu durata de pregatire de minim l an (doua semestre) atestata prin diploma de masterat eliberata de UMF-urile din aceste centre.

Examenul va consta din două probe: proba scrisa si proba orala (prezentarea unei
lucrari personale), din tematica pregatirii efectuate.

 

Medicina aerospatiala
– medici specialisti sau primari confirmati intr-o specialitate medicala sau in specialitatea medicina de familie precum si medicii de medicina generala cu drept de exercitare a profesiunii de medic, care au urmat o pregatire prin curs si stagii practice cu durata de 1 an in Centrul Universitar Medical Bucuresti, pregatire atestata prin certificat eliberat de SNSPMPDSB.
Examenul va consta din doua probe: – o proba scrisa si o proba practica din tematica pregatirii efectuate.

Managementul medical al dezastrelor
– medicii si farmacistii specialisti sau primari indiferent de specialitate, precum si medicii de medicina generala, medicii dentisti si farmacistii cu drept de exercitare a profesiunii, care au efectuat curs si pregatire practica cu durata de 3 luni in Centrul Universitar Medical Bucuresti, pregatire atestata prin certificat eliberat de SNSPMPDSB, conform prevederilor ordinului MS nr.418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.
Examenul va consta din doua probe: – o proba scrisa si o proba practica din tematica pregatirii efectuate.

Homeopatie, Acupunctura, Apiterapie, Fitoterapie, Aromaterapie
– medicii care indeplinesc conditiile stabilite de ordinul MS nr.418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, si care au efectuat pregatire in centrele universitare prevazute prin norma mentionata, pregatire atestata de SNSPMPDSB, dupa cum urmeaza:
– acupunctura – 3 module a cate 3 saptamani;
– homeopatie – 3 module a cate 3 saptamani sau 2 ani (10 luni/an – curs de week-end);
– apiterapie-fitoterapie-aromaterapie – 4 module a cate 2 saptamani
Examenul va consta din doua probe: o proba scrisa si o proba practica. Tematica de examen este cea aprobata de conducerea MSP sub nr. EN/1160/27.06.2006.

Ingrijiri paliative
– medicii specialisti/primari confirmati intr-o specialitate clinica inclusiv medicina de familie, precum si medicii de medicina generala cu drept de exercitare a profesiunii de medic, care au efectuat pregatire prin curs, a 12 module cu durata de cate o saptamana an centrele universitare acreditate de ordinul MS nr.418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare (Bucuresti, Brasov), pregatire atestata prin certificat eliberat de SNSPMPDSB.
Examenul va consta din doua probe: o proba scrisa si o proba practica din tematica cursului.

 


Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru Medici, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Exit mobile version