Iti doresti o echipa unita in domeniul medical? Iata cateva solutii

Iti doresti o echipa unita in domeniul medical? Iata cateva solutii

Echipa unita? Visul oricarui manager din domeniul medical

Echipa unita in domeniul medical este visul oricarui manager care activeaza in aceasta arie.

De multe ori subintelegem ca, daca la o operatie participa medici din specialitati diferite, avem echipa. Da, avem echipa de lucru, dar nu neaparat o echipa unita.

A avea o echipa unita in domeniul medical inseamna cunoastere reciproca foarte buna, nu doar pe plan profesional.

O echipa unita in domeniul medical impartaseste un set de valori si de principii de la care nu se abate nimeni: onestitate, respectul pentru munca si timpul celuilalt, integritate.

O echipa unita in domeniul medical are niste obiective de performanta comune, pe care membrii ei si le asuma si lucreaza impreuna sa le indeplineasca.

Echipa despre care va scriu are o prestanta in fata pacientului, nu vei auzi pe membrii ei ca dau vina unii pe ceilalti pentru diverse aspecte deranjante pentru pacient.

Cum construim echipa unita in domeniul medical?

Managerul are rolul de a construi echipa, dar de multe ori primeaza specializarea profesionala, nevoile spitalului la momentul respectiv si mai putin „chimia dintre membri”.

Asta inseamna si mai multa munca, ori in spital nu avem timp de cunoastere interpersonala, cand viata omului atarna de medicii nostri.

Totodata, nu trebuie sa renuntam la ideea de a avea o echipa unita si putem incerca diverse strategii:

  • Sa incepem sedinta profesionala cu un lucru inedit, haios pe care sa il spuna un membru al echipei despre el. Prin rotatie, la sfarsitul saptamanii vor sti cate ceva unii despre ceilalti
  • Sa existe o data pe luna “seara echipei”, adica managerul face rezervare intr-un loc dragut cu diverse activitati sau nu (exemplu: bowling) si se intalnesc medici, asistente, cadre medicale din echipa.
  • Ora de public speaking – vorbitul in public e a doua teama dupa moarte, conform cercetarilor. Noi iti propunem un program in care fiecare specialist sa expuna in fata colegilor un caz solutionat. Spuneti-le inainte sa se concentreze pe aspectele relationale, emotionale si mai putin pe zona tehnica.
  • Escape room

Escape room – o optiune pentru echipa unita

Escape Room, dupa cum ii zice si numele, este o camera, de evadare chiar. Camera este decorata pe o anumita tematica si exista anumite obiecte ce trebuie gasite.

Pentru a le gasi se formeaza echipe, de la 2 pana la 7 persoane. Ele primesc diverse indicii si cu inteligenta, o logica foarte buna, comunicare excelenta cu ceilalti membri pot rezolva respectiva sarcina.

Daca aveti posibilitatea, puteti sa mergeti impreuna intr-o locatie dedicata si sa va alegeti tematica dorita.

Escape room este o varianta excelenta pentru construirea unei echipe unite pentru ca se aseamana mult cu realitatea medicala si nu consuma mult timp.

Vor avea un obiectiv comun, vor lucra in echipa pentru a-l atinge, vor folosi latura emotionala, mai putin expertiza tehnica.

Veti vedea ca isi vor dezvalui indirect punctele forte si cele slabe. Mergeti cel putin inca o data cu aceeasi echipa, sa observati schimbarile.

Incepeti cu cele 4 solutii, observati rezultatele si luati o de la capat! Constanta si perseverenta sunt cheile realizarii unei echipe unite in domeniul medical!

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment