Interviul de angajare intr-o institutie medicala – 3 reguli esentiale

Interviul de angajare intr-o institutie medicala – 3 reguli esentiale

Interviul de angajare este un element suplimentar de stres si emotie apasatoare pentru orice persoana ce doreste sa se angajeze, in special intr-o institutie medicala. Pentru managerii acestor organizatii de profil, o abordare prea incordata se poate dovedi ineficienta in procesul de recrutare.

Orice persoana, indiferent de background-ul sau, produce o gama variata de emotii care il pot coplesi cu prilejul unor evenimente vitale pentru cariera sa profesionala. Pentru a-i ajuta, in acest proces, pe viitorii angajati, personalul din sistemul medical, ar fi bine sa amintim 3 reguli esentiale, de conduita si abordare psihologica in cadrul interviului de angajare.

3 reguli in strategia de recrutare in interviul de angajare cu managerul


Ca o nota de subsol, dar care fundamenteaza procesul de recrutare in ansamblu, ar fi sa amintim ca managerul inclina sa aprecieze claritatea si limpezimea gandirii, precum si cea a exprimarii coerente a candidatului in timpul interviului. Acestea sunt doua aspecte ale unei personalitati stabile din punct de vedere emotional care are exercitiul propriului control al afectelor.

Din acest proces psihologic deriva si increderea in sine, precum si stima de sine ridicata, ambele necesare conturarii unui profil cat mai apropiat de imaginea unui candidat ideal care sa indeplineasca norma de munca prevazuta in fisa postului si atributiile ce-i sunt insarcinate direct de angajator.

Vizualizarea starii emotionale

Vizualizarea starii emotionale e definitorie pentru controlul emotiilor generate de interviuri. Daca identificam din timp, cu claritate ce ne tulbura rationalitatea, gandirea in ansamblul ei, putem stabili parametrii exacti cu care sa tinem sub control aceste lucruri ce tin mai degraba de irational, de frici si senzatii de regula inchipuite, exagerate si hiperbolizate de noi insine. Vizualizarea cu acuratete a propriei probleme este primul pas spre exercitarea unui control minim al emotiilor negative ce pot aparea in cadrul interviului, la un moment dat sau chiar in preambulul acestuia.

Intrebari personale de control

Acest proces personal de interogare este destinat memoriei pentru a accesa acele informatii despre sine care ii pot restabili candidatului increderea necesara pentru luarea interviului, prin discursul si impresia pe care o poate lasa managerului medical. O amintire, o decizie din trecut, o fapta buna la locul de munca, toate aceste detalii mnezice ne ajuta in a gasi acele intrebari ce detin cheia devenirii noastre profesionale.

Respiratia

Respiratia e un proces esential pentru exercitarea controlului ultim in cadrul interviurilor de angajare. Exercitiile de respiratie sunt utile, atat medical cat si psihologic, stimuland inteligenta si spontaneitatea, ambele, mai mult decat necesare, in cadrul procesului de recrutarea pentru institutii medicale condus de manageri, in principal.

Daca doresti sa fii la curent cu oferte de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment