Interviul de angajare organizat in afara biroului – metoda moderna de recrutare

Interviul de angajare organizat in afara biroului – metoda moderna de recrutare

Vreti sa organizati un interviu de angajare diferit? Trebuie sa stiti ca biroul nu este singura optiune de locatie pentru intervievarea potentialilor angajati. Inainte de a fixa detaliile interviului cu candidatul, luati in considerare si locatii precum cafenele, biblioteci, restaurante, parcuri, terenuri de golf, sali de conferinta etc. 

Institutiile si companiile unde va desfasurati activitatea sunt locuri agitate, unde fiecare incapere conteaza. Ceea ce lipseste adesea este un loc linistit pentru a realiza un interviu. Mutarea interviului de angajare in afara biroului poate fi o solutie potrivita. De asemenea, acesta poate fi un mod util de a recruta persoane dintr-un alt oras. 

Exista multe alte motive pentru care angajatorii efectueaza interviuri in afara biroului principal. Poate ca firma este foarte mica si pur si simplu nu exista loc pentru a sustine interviuri sau poate cladirea este in curs de renovare. Indiferent de motiv, sustinerea unui interviu in afara biroului poate fi o solutie moderna pentru multi angajatori si specialisti in resurse umane.

Iata de ce trebuie sa tineti cont daca urmeaza sa organizati un interviu de angajare in afara biroului:

Alegeti locatia potrivita

Alegeti o locatie publica in care va veti simti confortabil atat dumneavoastra, cat si candidatii. Desi inchirierea unei suite de hotel nu este cea mai buna idee, daca aveti buget pentru a face acest lucru, rezervarea unei mici sali de conferinte intr-un hotel functioneaza bine. Puteti decide, de asemenea, sa sustineti interviul la o cafenea, restaurant sau intr-un hol mare al unui hotel. 

Asigurati-va ca anuntati personalul ca sunteti acolo pentru a organiza interviuri de angajare, in acest fel, candidatii vor fi directionati la locul potrivit. Incercati sa alegeti un loc in care va puteti concentra cu adevarat asupra persoanei intervievate. In cazul cafenelei, intalnirea in timpul orei de varf, dimineata, ar putea fi prea haotica si poate fi greu sa rezervati o masa, asa ca, programati interviul in perioada mai libera din zi.

Utilizati telefonul pentru interviul propriu-zis

Daca urmeaza sa sustineti un interviu de angajare in afara biroului, incercati sa luati cat mai putine lucruri la intalnire, pentru ca spatiul va fi limitat. In schimb, telefonul este un instrument excelent pe care il puteti folosi in timpul interviurilor in afara biroului. In loc sa enumerati intrebarile pe o bucata de hartie voluminoasa, puteti utiliza o caracteristica Notepad din telefon, pentru a scrie intrebarile inainte de interviu si pentru a le adresa la momentul potrivit. De asemenea, puteti utiliza telefonul pentru a lua notite in timpul interviului, dar si daca doriti sa faceti o fotografie fiecarui candidat pentru a va ajuta sa va amintiti de acestia. 

Ganditi interviul in mod strategic

Inainte de a va anunta candidatii ca urmeaza sa participe la un interviu de angajare in afara biroului, configurati traseul si obiectivele acestei intalniri. In primul rand, trebuie sa cunoasteti foarte bine candidatii pentru a alege o locatie potrivita, este bine sa tineti cont ca aveti nevoie de un loc linistit, in care sa va auziti si sa puteti purta o discutie civilizata, fara sa fie nevoie sa ridicati tonul. 

In al doilea rand, luati in considerare aspectele pe care trebuie sa le indeplineasca viitorii angajati si oferiti-le sansa sa va demonstreze in cadrul interviului ca le detin sau nu. De exemplu, un restaurant poate fi o locatie potrivita pentru a vedea daca persoana intervievata este serioasa, se concentreaza pe interviu sau isi comanda ceva de mancare.

Nu in ultimul rand, daca doriti sa va testati practic candidatii, va trebui sa aveti in vedere o locatie care sa va puna la dispozitie un spatiu mai mare, eventual o masa pe care puteti pune mai multe obiecte, in functie de tipul jobului pentru care recrutati.

Lasati mai mult timp intre interviuri

Nu este potrivit sa va lasati candidatii sa astepte pe hol atunci cand efectuati un interviu de angajare, mai ales in afara biroului. Programati-va interviurile in mod corespunzator, la un interval destul de mare pentru a nu-i face sa astepte sau pentru a putea ajunge de la o locatie la alta.

In plus, petreceti minimum 25 de minute cu fiecare candidat, indiferent de situatie. Daca va dati seama in primele cinci minute ca solicitantul nu este potrivit pentru jobul pentru care recrutati, puteti discuta despre companie si despre ce alte oportunitati ar putea fi disponibile in cadrul acesteia.

Acest lucru ar trebui sa va ofere suficient timp pentru a pune intrebarile pe care le doriti, precum si pentru a organiza un interviu comportamental de munca, care va va ajuta sa determinati cine are cele mai bune trasaturi de comportament si caracteristici care sunt necesare pentru a face fata jobului. 

In timp ce este posibil sa fiti tentat sa programati interviurile la 30 de minute distanta, un interval de 45 de minute ar putea fi potrivit, in acest fel, daca cineva ajunge mai tarziu din cauza traficului necorespunzator sau are o multime de intrebari cu privire la locul de munca, veti evita ca urmatorii candidati sa se adune in cafenea sau in holul hotelului. 

Aratati-va buna intentie

Cand organizati interviuri de angajare, reprezentati compania, asadar, este bine sa fiti politicos si respectuos fata de toti cei pe care ii intalniti. Nu uitati, comportamentul reprezinta stilul de management. 

De exemplu, daca va tratati foarte bine candidatii in cadrul interviurilor, acestia pot presupune ca veti fi la fel de amabil si de empatic odata cu angajarea. Si, nu uitati, pentru a mentine un aer de profesionalism, evitati sa va comandati bauturi alcoolice sau mancare in timpul interviurilor de angajare, limitati-va doar la apa si cafea.

Subliniati rolul pe care il aveti

Indiferent daca organizati un interviu de angajare in afara biroului sau participati la un targ de cariere, anuntati candidatii ca sunteti cel care ia decizia de angajare. Acest lucru va ajuta la implicarea candidatului in procesul de recrutare. Puteti face acest lucru subtil spunand lucruri de genul: „Am in plan sa iau o decizie in legatura cu aceasta pozitie cat mai curand” sau „Daca veti fi acceptat, in cat timp puteti incepe activitatea?”. Prin astfel de replici veti capta atentia candidatului, care isi va da interesul mult mai mult pentru a va convinge ca este persoana potrivita pentru postul liber.

Faceti-va vizibil

Daca interviul va fi organizat in cadrul unui targ de cariera, unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteti face este sa stati pur si simplu in spatele mesei sau standului si sa nu implicati oameni. Asadar, abordati persoane care ar putea fi interesate de joburi in compania pe care o reprezentati si oferiti-le oportunitati de cariera. Stati in picioare si intrati in conversatie cu cei care intra in spatiul companiei. Urmatorul pas este sa va prezentati si sa oferiti cateva informatii de baza despre companie, despre joburile pentru care intervievati si despre oportunitati. Nu numai ca veti iesi in evidenta din multime ca angajator, dar, de asemenea, candidatii se vor simti suficient de confortabil pentru a arata cine sunt cu adevarat.

Va fi util sa aveti pregatit un discurs in care sa prezentati si sa explicati rapid despre activitatea companiei, cultura organizationala, precum si beneficiile unice si oportunitatile de dezvoltare a personalului. Daca v-ati uitat la aceiasi patru pereti in ultimii ani, poate fi usor sa va pierdeti concentrarea. O schimbare de peisaj ar putea fi raspunsul potrivit, daca sunteti in cautarea unei solutii pentru viitoarele interviuri de angajare. O astfel de schimbare va permite, de asemenea, sa va concentrati complet asupra candidatului pe care il intervievati. In general, un interviu organizat in afara biroului poate fi mai putin stresant de ambele parti si, mai mult, va poate ajuta sa luati o decizie in cunostinta de cauza.

Interviul in afara biroului este o metoda moderna prin care angajatorii pot da dovada de deschidere si de empatie fata de candidati si de angajati. Urmand aceste sfaturi de organizare a interviului in afara biroului, veti imbunatati experienta recrutarii atat pentru dvs. cat si pentru candidati si, cu siguranta, veti avea mai mult succes in procesul de angajare.

Citeste si: 4 Lucruri Pe Care Trebuie Să Le Știți Înainte De A Intervieva Un Candidat

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment