Interviul de angajare – care sunt cele mai dificile întrebări și cum să răspunzi

Interviul de angajare – care sunt cele mai dificile întrebări și cum să răspunzi

Interviul de angajare este unul dintre cele mai dificile, dar și cele mai provocatoare experiențe din cariera oricărui profesionist. El te ajută să te prezinți în lumea profesională și să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare. Poate ai fost la câteva până acum și au existat câteva întrebări care ți-au dat bătăi de cap. 

Deseori, angajatorii pun întrebări dificile deoarece vor să afle informații importante, alteori, caută să testeze capacitatea de răspuns și adaptabilitatea candidaților sau logica pe care o folosesc. Unele dintre ele sunt mai comune decât ai crede, așa că am făcut o listă a celor mai dificile întrebări pe care recrutorii le pun specialiștilor din domeniul medical.

Citește și: Cum sa nu irosesti sansa primului tau interviu

Spune-mi despre un moment în care te-ai confruntat cu o situație dificilă și cum ai rezolvat-o

Angajatorii pun această întrebare pentru a înțelege modul în care înfrunți dificultățile. Cel mai bine este să pregătești un scurt rezumat al situației, să explici rolul tău, dar și cum ai rezolvat problema. 

Ce feedback primești cel mai des?

Aceasta este o întrebare pe care angajatorii o pun pentru a vedea dacă și în ce măsură candidații sunt conștienți de nivelul lor de pregătire și de experiență. Răspunde autentic și gândește-te la feedback-ul primit. Oferă o scurtă explicație a unui punct slab pe care îl ai, dar și cum lucrezi să îți îmbunătățești abilitățile.

Angajatorii pun această întrebare pentru a vedea dacă aveți un sentiment de conștientizare de sine și că lucrați activ la auto îmbunătățire. Pentru a răspunde la această întrebare, gândește-te la o critică autentică care ți-a fost adresată sau la o slăbiciune de care ești conștient. Oferiți o scurtă explicație a criticii și a modului în care lucrați la îmbunătățirea acesteia.

De ce pleci de la actualul loc de muncă?

Răspunsul la această întrebare ajută angajatorii să evalueze nemulțumirile și să se asigure că ești un candidat valoros care nu va aduce prejudicii companiei. Răspunde sincer, dar nu oferi prea multe informații personale ori negative.

Citește și: Interviul de angajare intr-o institutie medicala – 3 reguli esentiale

Care este punctul tău slab?

Angajatorii te pot întreba despre punctele slabe pentru a vedea dacă ai un sentiment de conștientizare de sine și cum lucrezi pentru a te îmbunătăți.

Care este cea mai mare realizare a ta?

Fără să te lauzi, explică experiențele care te-au făcut să fii profesionistul care ești astăzi, dar și un exemplu de situație pe care ai manageriat-o așa cum ar fi trebuit. Spune și de ce această realizare este importantă pentru tine.

De ce vrei să lucrezi aici?

Angajatorii adresează adesea această întrebare pentru a se asigura că ai citit și te-ai documentat despre companie și știi care sunt lucrurile cu care se mândrește – poate fi despre laboratoare extrem de precise, sau poate despre echipa de medici sau de tratamentele inovatoare pe care le folosește.

Te-ar putea interesa și: Ce Întrebări să Pui la Interviu pentru a Afla Adevărul despre Cultura Organizațională a Unei Companii

Ai regrete?

Angajatorii ar putea pune această întrebare pentru a obține o autoevaluare a posibilelor neajunsuri din viața ta. Pentru a răspunde la această întrebare, ai putea alege să spui că nu ai regrete dintr-un anumit motiv. Asigură-te să spui că ai comis greșeli, cu siguranță, dar că ai și învățat din ele. Dacă ai un regret, spune-l, dar nu lăsa să se înțeleagă că ți-ar putea afecta abilitatea de a lucra în domeniu.

De ce te-am angaja?

O întrebare importantă și destul de serioasă este aceasta – De ce te-am angaja? Pentru că angajatorii vor să facă diferența între candidați și să îl aleagă pe cel mai bun, pregătește-ți din timp răspunsul la întrebare. Spune care sunt experiențele care te califică pentru locul de muncă pentru care ai aplicat, care sunt abilitățile, dar și realizările.

În timp ce anumite întrebări ale interviului îți sunt cunoscute, altele te pot surprinde, de aceea pregătește-ți răspunsuri pentru toate întrebările de mai sus și nu uita să discuți cu prietenii sau colegii despre experiențele lor. Cu cât ești mai pregătit, cu atât ai mai multe șanse să reușești. 

Citește și: Interviul Perfect: Cum Răspunzi La Întrebarea “Spune-mi Despre Tine”

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Violeta Dan

Entuziastă, neobosită visătoare și cititoare avidă. Sunt o admiratoare a poveștilor bine spuse, a celor care inspiră, motivează, aduc plus valoare și o viziune nouă, dar care sunt bine documentate și splendid realizate.

Facebook Comment