INTERVIU | Liliana Stan, asistent medical generalist

INTERVIU | Liliana Stan, asistent medical generalist

La numai 22 de ani, Liliana Stan își dorește să devină un asistent medical bine pregătit, în acest scop, imediat după terminarea Școlii Postliceale Carol Davila, aceasta a început să lucreze și să pună în practică tot ceea ce a învățat.

Dornică să-și găsească job-ul potrivit, Stan Ioana Liliana a apelat la echipa MEDIjobs pentru a o ajuta, iar de câteva zile a și început activitatea la noul loc de muncă. „Job-ul pe care îl am în prezent se datorează celor de la MEDIjobs, ei au avut grijă să-mi găsească un loc de muncă potrivit cerintelor mele și le sunt recunoscătoare”.

1. Cum ai descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ai recomanda și altor persoane să își facă un cont?

Experiența mea cu platforma MEDIjobs a fost una foarte plăcută și o recomand tuturor celor care își caută un loc de muncă. Mi-au ușurat foarte mult procesul de a căuta un loc de muncă și mi-au îndeplinit visul de a avea job-ul mult dorit într-un timp foarte scurt.

2. Povestește-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs. 

Colaborarea cu echipa MEDIjobs a fost neașteptat de frumoasă și benefică. Recruiter-ul MEDIjobs, și anume Ana Maria, a avut grijă să îmi găsesc un loc de muncă potrivit pentru mine, a avut multă răbdare și a fost foarte înțelegătoare cu mine, a făcut tot posibilul să îmi găsesc un loc de muncă așa cum mi-l doream, de aceea îi mulțumesc din suflet. 

3. Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Consideri că ți-a fost mai ușor să interacționezi cu platforma MEDIjobs decât să aplici individual la mai multe companii?

Da, a fost mult mai ușor să colaborez cu echipa MEDIjobs. Au fost extrem de rapizi și m-au ajutat să îmi găsesc un loc de muncă chiar și în această perioadă dificilă, în care nu credeam că voi reuși. Era mult mai complicat să aplic eu la diferite job-uri, să aștept să fiu chemată la interviu, era un proces anevoios, care îmi lua mult timp. Colaborarea cu echipa MEDIjobs a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în vederea angajării.

4. Cât de dificil crezi că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul tău profesional în aceste momente de criză sanitară?

Într-adevăr, este o perioadă dificilă, știu că multe persoane și-au pierdut locul de muncă și chiar credeam că nu voi reuși să mă angajez prea curând, având în vedere contextul actual. În perioada pandemiei, MEDIjobs a fost un mare ajutor pentru mine, a trebuit doar să le spun ce îmi doresc și ei mi-au găsit un loc de muncă întru-un timp foarte scurt.

De asemenea, cerințele mele în ceea ce privește locul de muncă au fost puse pe primul loc, pot spune că mi-au găsit job-ul potrivit, iar de una singură cu siguranță nu reușeam.

5. De ce ai ales această profesie?

Am ales această profesie pentru că din punctul meu de vedere este o meserie de viitor, ce îți oferă foarte multe oportunități în viață, și aici nu mă refer numai la partea financiară, ci în special la disponibilitatea locurilor de muncă. Un asistent medical este o persoană foarte importantă în fiecare spital, pe fiecare secție, sunt conștientă de acest lucru, de aceea îmi doresc să mă dezvolt și să ajut cât mai mulți omeni.

6. Cum a fost evoluția ta de până acum? Povestește-ne puțin despre parcursul profesional de până acum.

Am terminat Școala Postliceală Carol Davila în luna august, anul 2019. După aceea, m-am angajat la o clinică privată care accepta asistenți debutanți pentru a-i forma, ceea ce m-a ajutat extrem de mult.  Am lucrat timp de un an ca asistent pe secția de ginecologie, am  evoluat foarte mult în acest timp, am învățat multe lucruri ce țin de ginecologie, însă și lucruri de bază pe care le face un asistent medical, recoltare sânge, montare branule, administrarea medicamentelor injectabile, am luat-o de la zero și consider că am avut norocul de a întalni oameni extraordinari de la care am avut foarte multe lucruri de învățat.

Experiența mea în ceea ce privește acest domeniu nu este vastă, având în vedere că abia anul trecut am terminat studiile, însă dorința mea de a evolua și de a învăța cât mai multe lucruri noi în acest domeniu mă face să fiu perseverentă și optimistă.

7. Care a fost persoana care te-a motivat să alegi profesia de asistent medical? Ai un mentor?

Nu pot spune că am avut un mentor care să mă motiveze să aleg această profesie. Știu sigur că mi-am dorit de mică să lucrez în sistemul medical. Îmi amintesc că eram în școala generală și bunica mea m-a luat cu ea ca însoțitoare pentru că i-a fost greu să meargă singură la spital și cât am stat în sala de așteptare mă uitam la asistente cu multă admirație. Marea coincidență este că în anul întâi din Școala Postliceală, am făcut practică chiar în acel spital și în acea secție și am avut norocul de a învăța multe lucruri probabil chiar de la asistentele pe care le admiram în acea zi în care am mers cu bunica mea la spital. 

Pe lângă acest lucru, pot spune că sunt o persoană foarte empatică, îmi place să ajut oamenii, mai ales pe cei cu probleme de sănătate, iar această meserie mi se potrivește foarte bine.

8. Cum a fost admiterea la Școala Postliceală Carol Davila, cât de mult te-ai pregătit?

Admiterea la Școala Postliceală Carol Davila a fost pe baza unui interviu, nici nu mă așteptam să fie atât de ușoară. Cu toate acestea, îmi amintesc că am avut emotii foarte mari, mă gândeam că îmi vor pune întrebătari din anatomie, chiar mă pregătisem pentru această etapă, însă a fost un interviu ușor, care a decurs foarte bine.

9. Ce ți-a plăcut cel mai mult în acești ani de studiu?

Primul an de studiu pentru mine a fost cel mai frumos, atunci am făcut practică la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, cred că a fost pentru prima dată când m-am trezit la ora 5 dimineața de plăcere. Atunci doamna dirigintă a creat grupele pentru a ne repartiza pe secții, a ales câte 5 persoane pe grupă și pot să zic că am creat o legătură de prietenie pe viață cu colegele mele, iar pentru acest lucru îi sunt recunoscătoare acestei școli, pentru oamenii pe care i-a adus în viața mea și pentru că m-a format într-un domeniu minunat.

În anii de studiu, în special datorită perioadelor de practică, mi-am dat seama că îmi place foarte mult această meserie și că voi reuși să devin un asistent medical așa cum mi-am dorit de mică.

Citește și: INTERVIU | Stama Cristina, asistent medical generalist

10. Ce sfaturi le oferi absolvenților pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă?

Sfatul meu pentru absolvenți este să se implice foarte mult în ceea ce fac, să trateze cu seriozitate această meserie, pentru că au ales acest drum foarte frumos unde ai norocul să ajuți foarte multi oameni, ceea ce îți oferă o satisfacție enormă.

11. Care sunt obiectivele tale profesionale de viitor?

Obiectivul meu este să lucrez într-un spital de stat, însă, în prezent, din cauza pandemiei, este foarte dificil să obții un loc stabil acolo.

12. Dacă nu ai fi ales acest parcurs profesional, ce altă specializare ți-ar fi plăcut?

O altă specializare care m-a atras și pe care cred că aș fi ales-o este BFKT (balneofiziokinetoterapia).

13. Având în vedere că ești la început de drum, ce așteptări ai în ceea ce privește această profesie?

Am foarte multe așteptări de la mine, în primul rând. Îmi doresc să învăț și să acumulez cât mai multe informații și experiențe, să ajung o asistentă medicală de excepție, pricepută, să rămân la fel de empatică și, ca toți oamenii, îmi doresc un viitor mult mai bun.

Ești asistent medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment